4.6 Northstar motorproblem

Cadillacs Northstar motorn är en 32-ventil V-8 motor introducerades 1993 i Allante, Seville STS och Eldorado. Erbjuder mer hästkrafter än konkurrerande motorer från BMW och Mercedes, var helt i aluminium Northstar kritikerrosade enligt AA1car.com, men vissa motorproblem existerar. Topplockspackning Underlåtenhet

Designad för att producera mer energi än konkurrerande motorer sätta Northstar 4,6-liters V-8 motor i riskzonen för topplockspackning misslyckande. Problemet var utmärkande för 1993 till 1999 modeller, som kräver mekaniker att ersätta bultar och följ exakta åtstramning förfaranden. När repareras, var sannolikheten för tråden skador ökat motorerna var gjorda av aluminium.
Oljeförbrukning

Den moderna tekniken finns i Northstar V-8 betyder att underhållet på den här motorn hålls till ett minimum. Oljebytesintervallet är inte exakt som Cadillac använder en övervakning lätt att berätta för ägarna när deras Oljan ska bytas. I tidigare modeller, var serviceintervallet omkring 7.500 miles, med sena modellbilar det höjdes till 12.000 miles eller mer beroende på körförhållanden. Oljeeldning och läcker olja, kräver dock ägarna att hålla ett vakande öga på förbrukningen med några mekaniker rekommenderar tätare oljebyten.
Kolavsättningar

modell år 2000 och 2001 Northstar V-8s var benägna att uppbyggnad av sotavlagringar, ett problem som kan orsaka att motorn knackar. En Cadillac servicebulletin rekommenderar att man använder en topp renare att ta bort förbränningskammaren avlagringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115434.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.