Hur konverterar jag CC att vridmomentet till HP

Det finns inget direkt samband mellan cylindervolym - oavsett mätt i kubikcentimeter eller kubiktum - och motoreffekter. Men du kan göra en kvalificerad gissning baserad på motortyp, makt huggormar som turbos och kompressorer, teknisk förfining och årsmodell av utvecklingen. Allt handlar om att uppskatta vad motorns specifika effekt per kubikcentimeter bör vara, och multiplicerar det med motorns verkliga förskjutning. Instruktioner
1

Titta på jämförbara motorer inom din motor kategori. Kontrollera tabellen i Tips i den här artikeln för några grundläggande motorer. Sportbilar, i allmänhet, har en högre hästkrafter utgång per liter, men räkna inte med det. Du måste titta på en motors typ, inte bara den specifika tillämpningen. Till exempel har en Honda Accord V6 en betydligt högre effekt per liter än en Dodge Viper.
2

Dela ditt mål motorns hästkrafter per liter mätning med ett tusen att få hästkrafter produktionen per kubikcentimeter av förskjutning. Exempel: En Chevrolet Impala SS producerar 240 hästkrafter med en 3,8-liters V6, så den producerar 63 hästkrafter per liter. Dela det med ett tusen och du tycker att det ger 0.063 hästkrafter per kubikcentimeter.
3

Multiplicera kubikcentimeter mätning av din motorns slagvolym i kubikcentimeter. Till exempel, du har en 5,7-liters Dodge Magnum motor, som härstammar från Chryslers LA-serie tryckstång motorer. Dodge Viper V10 är också en LA-serie motorn - det är bara en Magnum V8 med två cylindrar. Dodge Viper producerar 0.060 hästkrafter per kubikcentimeter (60 hästkrafter per liter), så att du kan multiplicera det med din Magnum V8 5.700 kubikcentimeter att komma fram till 342 hästkrafter. Det är inom cirka två procent av den 5,7-liters är sant 350 hästkrafter utgång.
4

Multiplicera hästkrafter med ca 0,70 och vridmomentet med cirka 1,5 för dieselmotorer. Lägg till ytterligare femton procent strömmen till motorn om den körs på nitrometan, och en annan antingen till tio procent om det körs på en nitrometan /metanol mix.
5

Lägg till ytterligare åtta procent hästkrafter per psi av boost Om din motor använder en turbo, eller annan sex procent per pund uppsving om det använder en kompressor. Exempelvis producerade icke-turbo 4G92 används i Mitsubishi Lancer cirka 115 hästkrafter. Den 4G92T använder en TD04 turbo att producera cirka åtta pounds av boost, vilket ger cirka 197 hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115394.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.