Förteckning över utrustning för en brand Apparatus

The National Fire Protection Association (NFPA) har normer som brandkårer måste följa. En av reglerna är den utrustning som finns på varje typ av brand apparater. Den exakta listan med utrustning för en brand apparater varierar, beroende på apparatens typ, institutionen och regionen. Medicinsk utrustning

Medicinsk utrustning medförs på olika typer av brand apparater, inklusive motorer, lastbilar stege, patrullering och medicinska fordon, t.ex. ambulanser. Grundläggande livsuppehållande medicinsk utrustning omfattar ett trauma eller väska. Detta kit innehåller förband, bandage, blodtrycksmanschett, stetoskop och andra objekt för att börja behandla en patient.

Annan medicinsk utrustning inkluderar en obstetrik kit (OB-kit) och luftvägarna objekt förvaltning som inkluderar svalg luftvägar, laryngoskop och syre .

Brand apparater bär också ett ryggstöd till immobilisera patienter med misstänkt spinal eller cervikal skada.

Viss brand apparaterna också utföra avancerade livsuppehållande medicinsk utrustning. Den avancerade livsuppehållande utrustning består av en defibrillator som kan övervaka en patients hjärtrytm och avge en elektrisk stöt till en icke-klappande hjärta. Intravenösa lösningar och en drog låda är också isär av avancerade livsuppehållande medicinsk utrustning.
Losstagning Verktyg

losstagning verktyg sker på brandbilar, lastbilar stege och annan räddningstjänst brand apparat. Några av de losstagning verktyg inkluderar en pickhead yxa, Hayward klo verktyg, monteringsjärn, kofot och en jumbo bar, vilket är en tung och lång kofot.

En brand apparat också bär en mejsel pneumatiska. Mejseln använder den reglerade luften från en self-andningsapparat (SCBA). För situationer när handverktyg är inte tillräckligt, bär en brand apparat även Holmatro spridare, även känd som "käftarna." Spridarna ansluta till en Holmatro maskinen och sedan brandmännen kan använda enheten för att skära bort fordonet för att befria patienten. Vissa brand apparater är utrustade med Maxiforce Air Bag System. Detta verktyg kan användas för att lyfta, flytta, böja, spridning och nyfikna. Det kan lyfta ett fordon så att elden personalen kan frigöra ett offer fastnar under. Ett annat verktyg är den roterande sågen K-1200, ibland till som "K-12." Den K-12 kan skära genom metall, är trä, asfalt, betong, plast och andra material.
Andra verktyg och utrustning

En fläkt annan pjäs av utrustning som vissa brand apparater bära. Brandmän använder Blås bort gaser och rök från byggnader. Motorsågar bedrivs också på apparaten. Motorsågen används främst för ventilation verksamhet när brandmän måste skära hål i ett tak inkluderar slang skiftnycklar och skiftnycklar

Annan utrustning,. Utility shut-off verktyg, sprinkler huvud avstängningsanordningar verktyg, slägga, runda, kvadratiska och skopa skyfflar, sågar hand, och fräsar bult. Borsta verktyg som brinner apparat inkluderar en pensel krok, Pulaski och McCloud. Dessa verktyg används för att rensa pensel och bygga brandgator. Olika typer, storlekar och längder av rep bedrivs också i brand apparater. De inkluderar en livlina, utrustning linjen och släpp raden. Stegar som brinner apparat innefattar raka stegar, tak, förlängning och hopfällbara stegar.
Brandsläckare

För små bränder, bär en brand apparat fyra typer av brandsläckare . Den första typen är för klass A bränder, luft-tryck brandsläckare. Det är en 2 1/2 liter vatten kanon. Den andra är den koldioxid brandsläckare används för klass B-och C-bränder. Den tredje är en pulversläckare som används för B-bränder. Den fjärde är pulver brandsläckare som används för allmän brandsläckning.
Slangar, kopplingar, munstycken och ventiler

Beroende på apparaten, slangstorlekar som genomförs innefattar 3/4-tums, 1 tum, 1 1/2-tums, 1 3/4-tums, 2-tums, 2 1/2-tums. 3-tum och 4 tum. De slanglängder att en brand apparat bär varierar. De kopplingar som en brand apparat är utrustad med inkluderar dubbelt manlig, dubbel hona, reducerare, increasers, siamese, grenrör, silar, mössor och pluggar. De vanligaste storlekarna är 1 tum, 1 1/2-tums, 2 1/2-tums och 4 tum. Spray och raka munstycken stream är de grundläggande typer av munstycken som brinner apparat. De munstycksstorlekar varierar från 1 tum upp till 2 1/2 inches. De vanligaste ventiler är tryckreduceringsventilen, fyra-vägsventil och keystone ventilen. The NFPA har satt standarder som reglerar beslag, storlekar och munstycken för att säkerställa kompatibilitet hela brandkåren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115263.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.