LT1 Tuning Basics

Den LT1 motorn är en small block motor som produceras av General Motors (GM). Tuning en LT1 motor görs vanligtvis för att uppnå en jämnare-gående motor som ger mer effekt än en motor skulle med fabriksinställningarna på motorns drivlina kontroll modul (PCM). Men det måste också göras regelbundet för att upprätthålla god prestanda under fabriksinställningarna. En oerfaren tuner kan lätt göra irreparabla skador på en motor om fel inställningar matas till motorns dator, men med några grundläggande kunskaper, kan den genomsnittliga ägaren göra jobbet. Nödvändiga verktyg
p Det finns några nödvändiga saker som du behöver för att framgångsrikt ställa in LT1 motorn. Den första är tuning programvara. Utan det är den process av re-tuning LT1 motorn omöjligt. Det finns olika märken av programvara som skryter olika kvaliteter, men i början tuner den viktigaste faktorn är användarvänlighet. Efter att hitta rätt programvara, bör den dator som används för att behandla motorn informationen har tillräckligt med minne tillgängligt, så använder en nyare bärbar dator är tillrådligt. Slutligen, för att överföra informationen från motorns PCM till datorn och vice versa, en tråd som har en USB-kontakt och en PCM-kontakten är skyldig att göra en korrekt anslutning.
Log Info

Varje gång en motor kommer att re-tuned, bör de aktuella inställningarna säkerhetskopieras och sparas innan de nya inställningarna genomförs. Detta kommer att säkerställa att om de nyinstallerade inställningarna inte befinns vara optimal för motorn, kan de tidigare inställningarna återställas till dess optimala inställningar hittades.
Komma igång

För att säkerställa att motorn är avstämd kommer att svara på de nya inställningarna, är det viktigt att se till att varje komponent i motorn är igång som bäst. Om du har en eller flera komponenter i motorn på en mindre än optimal nivå, får de nya inställningarna för motorn utför inte ordentligt eller felaktig komponent kan reparera. För att göra detta, bör du titta noga på alla motordelar för att identifiera om någon look korroderat, slitna eller rostiga. Du kan också ha en mekaniker gör en visuell inspektion av motorn för att identifiera delar som behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115198.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.