ADA Van Specifikationer

Americans with Disabilities Act från 1990 - eller ADA - inklusive en förteckning över specifikationer för offentliga lokaler som utformats för att personer med funktionshinder att få tillgång till alla offentliga och många privata institutioner och tjänster. Konvertera en skåpbil för användning av en eller flera personer med funktionshinder kräver efterlevnad av ADA. Försiktighet bör vidtas för att säkerställa att gällande standarder följs, och det är ägarens ansvar att göra eventuella ändringar som behövs bör normer förändras. Tillgång

Vans måste ha något slags internatskola metod - antingen en ramp eller en hiss anordning - för tillträde till fordonet. Fordonen mer än 22 meter långa måste ha minst två accesspunkter, medan de mindre än 22 meter behöver bara en. Addera Ramp
p Om en avtagbar eller infällbar rullstolsramp används i van, skall den vara konstruerad för att hålla minst 600 pounds om mer än 30 inches lång eller 300 pounds om kortare än 30 inches. ADA kräver minsta möjliga lutning på ramp konstruktion, även om tillgång till fordon. Sluttningar 01:04 är det högsta för fordon-ramp användning. Hindren måste vara på plats på kanten av rampen på minst 2 inches hög, och ytan av rampen ska vara kontinuerlig och halkfri. Rampen skall vara minst 30 inches bred och stadigt fäst på fordonet vid användning.
Lift

En tillgång hiss skall ha en belastning på minst 600 pounds och måste hållas i funktionsdugligt skick. Delar som kan bära över tiden måste ha en säkerhetsfaktor på sex, medan icke-rörliga delar skall ha en säkerhetsfaktor på tre. Det måste finnas en kontrollmekanism för att säkerställa att fordonet inte kan röra sig när lyften inte är på plats och att hissen inte kan fungera om inte fordonet är ordentligt stoppad och inte fungerar. Det finns specifika parametrar avseende kontroller för hissen, inklusive metoder akuta drift samt en momentan tryck kontroll kräver kontinuerlig kontakt för att distribuera hissen.
Fastsättning System

Fordon måste ha system för att se till att rullstolar och andra hjälpmedel rörlighet stanna på plats medan fordonet är i rörelse och i fallet med plötsliga stopp. Dessa system måste vara så nära tillgänglig ingång som möjligt, nära en tillgång väg. Det måste också finnas bilbälte och selar skuldra för varje fästande systemet, garantera säkerheten för den funktionshindrade personen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115124.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.