Statliga regleringar på bildäck

För att säkerställa att alla bildäck är säkra för vägen, har det amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) 's Department of Transportation (DOT) beskrivs en rad föreskrifter om tillverkning , distribution och försäljning av fordonsdäck. Bland dessa är de Uniform Tire kvalitetssortering Standards (UTQGS) och andra delar av Federal Motor Standards Vehicle Safety (FMVSS), de flesta i avdelning 49. Uniform Tire Quality Grading Standards

Avdelning 49, kapitel V i DOT Federal Motor Vehicle Safety Standards och förordningar handbok, del 575,014, kräver att däcktillverkare visa varje däckets livslängd, dragkraft, och temperaturbeständighet på själva däcket, liksom i säljarens butik och på nätet. Det gäller nya däck för personbilar pneumatiska, liksom begränsade däck produktionsanläggningar som uppfyller särskilda kriterier. Däremot gäller den inte för djupt mönsterdjup, snö, tillfälligt eller nominell fälg (10 till 12 tum) däck.
Däck bränsleeffektivitet Consumer Information Program

Part 575 av koden beskriver ytterligare krav på rating för varje däck på grundval av bränsleeffektivitet, säkerhet och hållbarhet. Det klassificeringssystem använder den information som visas på varje däck för att avgöra hur däck fungerar i varje kategori, i syfte att förbättra bränsleekonomin och bättre utbilda konsumenterna.
Däck Säkerhetsinformation

mellan delar 567, 571, 574, 575 och 597, har NHTSA bestämd General Tire säkerhetsföreskrifter information, inklusive krav på märkning (däckmärkning, Däck identifieringsnummer, fordon plakat innehåll och format, plakat plats, och bruksanvisning information) samt uppgraderade säkerhetskrav prestanda.
Tire Pressure Monitoring Systems

delar 571 och 585 avser att hålla koll på däcktrycket genom att reglera varningslampor i fordonet samt att upptäcka fel. De också beskriva minimikrav, underhåll frågor, pedagogiska insatser och alternativa systemlösningar för tillverkare
Federal Motor Standards Vehicle Safety:. Däck

Del 571: s sista regeln införs ett enda standard för lätta fordonsdäck, mät dem med hjälp av tester för höghastighetståg, uthållighet, lågtryck prestanda, styrka /väg fara effekt, pärla lämna sätet och accelererat åldrande. Några av testen har specifika Testparametrarna, och alla nivåer disposition som däcken måste prestera på för att passera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115116.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.