1972 Honda 600 Coupe specifikation

Efter sin otroliga framgång med motorcykel tillverkning, aktiverade Japans Honda cykel teknik i produktionen av sin första bil, "S"-serien roadster 1963. Genom 1969, var en 600 sedanmodell skeppas till USA --- en liten, grundläggande bil ungefär samma storlek som dagens Mini. Honda introducerade snart 600 Coupe, i hopp om att locka de som söker en sportigare modell. Honda dragit Coupe efter 1972 på grund av skärpta utsläppskrav och låg överklagande, och ersatt den med en helt ny Honda Civic. Motor

Coupe drivs av en fyrtakts, luftkyld motor som ger ut 36 hästkrafter vid 6000 rpm. Det ger 31,8 foot-pounds av vridmoment vid 4.000 rpm. Det finns två ventiler per cylinder, med en enda överliggande kamaxel. Den borrning och slaglängd är 2.91 och 2.74 inches, vilket gör den förskjutning 36.4 cubic inches. Den kompressionsförhållandet är 8,5:1. Den har en fyra-växlad manuell växellåda. Förgasaren är en Keihin variabel venturi.
Prestanda

Med en tjänstevikt på 1,312 pounds och lager Dunlop 145 SR10 radialdäck, är dess 0-till-60 tid 23.6 sekunder och det kräver 137.7 meter att bromsa 60-0, enligt Road & Track s September 1972 utfärdar. Fabriken hävdar en toppfart på 78 mph, men på grund av sin brist på ljudisolering motorljudet är högt vid denna hastighet. Styrningen är kuggstångsstyrning, har en 32,2-fots svarvning diameter och kräver 3,1 rattvarv mellan fulla styrutslag. Bränsleförbrukningen är 39,8 mpg.
Byggande

Denna front-wheel-drive, tre-dörrars halvkombi har en kompakt drivenhet kombinera motor, transmission och differentialenhet i ett stycke med en gemensam vevhuset. Den främre hjulupphängningen använder en modifierad MacPherson på toppen och två parallella armar på botten. Den bakre upphängningen har solid stråle, semi-elliptiska fjädrar och stötdämpare röret. Den har en solid unibody konstruktion, en 6,9-liters bränsletank, en hjulbas på 78,7 inches och är 122,8 inches lång. De främre bromsarna är power servo-bistå skivor och de bakre bromsarna är trummor. Addera Interiör

instrumentpanel är gles men det har en varvräknare, hastighetsmätare och en bränslemätare. Den manuella väljarspaken kommer ut från under instrumentbrädan, till höger om ratten, och använder standard "H" mönster för förskjutning, även omvänt är en twist till vänster och nedåt. Interiören är rymlig för en coupé och kommer sittplats för fyra, baksätet vika ner för att göra mer bagageutrymme. Det är en interiör ljus på taket samt en vridbar spotlight.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115082.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.