T5OD Transmission Fördelar

Den T5OD sändningen har producerats av Ford Motor Company och introducerades i 2005 Mustang. Den T5OD står för "Transmission 5 Over Drive." Detta namn är en kortfattad men direkt beskrivning av transmissionsmekanismen design. Den T50D har vissa funktioner som tidigare Mustang överföringar inte hade. 5 hastigheter med Overdrive

T5OD transmissionen är en femväxlad manuell, vilket innebär att du måste engagera varje växel manuellt om användningen av en fotpedal kopplingsmekanism. Dessa fem växlar låta fordonet ta fart snabbt. Den femte växeln, vilket är den högsta växeln framåt överförings funktioner, är också en "överväxel" växel - det är där överföringen får "OD" en del av sitt namn. Overdrive växlar tillåter motorn att prestera på mycket högre RPM nivåer än vad de vanligtvis gör när i en ilagd växel. Detta gör att du kan uppnå fordonets maximala uteffekt.
Gear Cutting
p Om en växel inte är skuren på ett sätt som leder till hög intensitet användning, den redskap kan strippa och överföringen kan bli oanvändbart. Den T5OD transmissionen har växlar som skärs i ett synkroniserat, spiralform. Denna klippmetod både maximerar kontakt och överför kraften mer effektivt än många andra växel-klippmetoder.
Shift Förregling

Manuella växellådor ofta lida på grund av felanvändning vid växling. Till exempel kan en överföring skadas om du koppla in kopplingen i förtid medan växling. Den T5OD transmissionen eliminerar detta missbruk genom att genomföra ett skifte spärrsystem. Detta system förhindrar varje fler än en specifik växeln som skall inkopplas medan kopplingen inte är nedtryckt. Det går en lång väg mot att eliminera "slipning redskap" effekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115071.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.