Ford Toploader Specifikationer

Ford Toploader var en typ av transmission som utvecklats av Ford och introducerades 1964 för att ersätta den Borg Warner T-10. Den Toploader byggdes för att ha extremt hög slitstyrka. De interna mekanismerna hos transmissionen är installerade genom toppen av fallet och denna metod är där produkten har fått sitt namn från. Exteriör

Toploader Höljet var utformad för maximal styrka och dess design ger faktiskt det med mer hållbarhet än en fyrväxlad låda med en sidoluckan. Den enda funktion den övre luckan är att hålla glidmedel insidan, vilket uppnås genom att ha shifter skenor monterade på chefer som är gjutna i rutan Addera Synkroniserad Typ Specs
<. p> Istället för att använda skjutbara redskap, alla framåt-växlad förändringar i Ford Toploader uppnås genom synkroniserade ärmar. De omvänd skjutbara redskap är undantaget, eftersom de är i konstant ingrepp. De synchronizers var utformade för att ge snabbare växlingar och dessa möjliggör ned-skift i någon framåtväxel medan bilen är i rörelse. Framväxlar i Toploader alla i överensstämmelse med den spiralformade-typ. Emellertid, på utsidan av den första och andra hastigheten synchronizer hylsan och den omvända glidande växel är sporre-typ växlar.
Axel och specifikation utrustar

A 1,0625 -tums ingående axel användes i motorer med förskjutningar från 200 till 300 cubic inches. Dessa var tillgängliga i både breda och nära utväxling. De med 427-429 kubiktum motorer fanns tillgängliga exklusivt med nära utväxlingskugghjul.
Dimensioner

Ford Toploader växellåda byggdes i tre olika fall längder. Fallet i TVR, är 1964-1965 Fairlane, Griffith och Sunbeam Tiger 25.5 inches lång. Fallet i AC Cobra, falkar, Mavericks, 1966 och 1967 Fairlanes, kometer och alla Mustangs använder 24-tums sändningar. Alla fullstora bilar, Torino och 428/429 kubiktum Cyclone använder 27-tums låda.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115019.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.