Effekten av aerodynamik på bilar

aerodynamik är studiet av luft - flöde rörelser runt och genom ett fordon i rörelse . Även om effekterna av aerodynamiska funktioner på gatan bilar är ganska minimal , de är extremt viktiga i utformningen av tävlingsbilar . Historia

Användningen av aerodynamiken för att öka en racerbil grepp på banan var uppfunnen av Formula One racing team Lotus , Ferrari och Brabham under sent 1960-tal . De gjorde detta genom att maximera den nedåtriktade kraft luftflöde på bilen .
Hastighet och bränsleeffektivitet

molekyler Air alltid flödet från ett område med högt tryck mot en yta av lågt tryck. När en bil rör sig , sänder högtryckszonen på framsidan av fordonet luftströmmar som strömmar under och längs toppen och sidorna av bilen , vilket saktar ner det. Det innebär att bilen måste använda mer energi för att gå framåt . Aerodynamisk kropp design och funktioner såsom spoilers kan minska denna friktion effekt , gör det möjligt för bilen att nå högre hastigheter och bli mer bränsleeffektiva .
Safety

Air rusar under en bil som rör sig skapar en lyftande effekt . Detta är farligt eftersom det gör bilen svår att hantera vid höga hastigheter , så aerodynamiska principer används för att minimera flödet av luft under fordonet . Tävlingsbilar också har inverterad " vingar ", som tvingar bilen ner på banan som luften utövar ett tryck nedåt på dessa .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115017.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.