Pontiac Ram Air V specifikation

The Ram Air V var den mest sällsynta av de "Ram Air" alternativ från Pontiac i slutet av 1960 och början av 1970. För en relativt liten kostnad på återförsäljare, kan du beställa en Ram Air V prestanda paket att avsevärt öka hästkrafter och vridmoment på ditt fordon. De höga flöden topplock och aggressiv kamaxel i motorn gjorde alternativet ett hemligt vapen i racing världen. Borrning och slaglängd

hålet i Ram Air V motor var ungefär 4.12 inches. Hålet mäts som avståndet från cylinderväggen till cylinderväggen. Slaglängden hos motorn var 3,75 inches. Slaget är avståndet vevstaken färdas vertikalt inuti cylindern.
Deplacement

Ram Air V motor byggdes på Pontiac 400, som först introducerades av Pontiac 1967. Förskjutningen av Ram Air är ca 400 cubic inches, eller 6,5 liter. Motorn är en V-8-konfiguration.
Ström

ökat luftflöde Ram Air V huvuden tillät 400 kubiktum motor för att producera 425 hästkrafter . På grund av hur mycket ström motorn produceras, var Ram Air V motor inte en fabriksmonterad motor.
Kompressionsförhållande

Pontiac Ram Air V var ett " hög komprimering "motor, med en 11:01 kompressionsförhållande för att uppnå betydande makt vinster. Kompressionen är förhållandet mellan volymen av cylindern när kolven är vid dess högsta och lägsta punkt.
Ventilmekanism

Ram Air V använde en overhead ventilsystem med två ventiler per cylinder. En ventil ägnades åt att låta luft in i cylindern via topplocket, och en ventil tillåts avgaserna lämnar motorn genom avgasportarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114873.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.