Elektronisk tändning Fördelar

Tändsystemet i en förbränningsmotor antänder blandningen av bränsle och luft i cylindrarna. En elektronisk tändning leder en elektrisk ström till varje tändstift när den behöver för att avfyra. Det har många fördelar jämfört med mekaniskt tidsinställda tändsystem. Inga rörliga delar

rörliga delar i någon mekanism bära ner med tiden som delar slipa mot varandra. Detta sker oavsett hur välsmord systemet är. Den elektroniska tändning har inga rörliga delar. Hela driften av tändsystemet hanteras av solid state elektronik. Detta ökar tillförlitligheten och minskar underhållskraven. Detta resulterar i en längre förväntad livslängd för ett elektroniskt tändsystem.
Driftsförbättringar

elektronisk tändning inte förlitar sig på olika faktorer ett mekaniskt tidsinställd system gör för tidsanpassning av aktiveringen tändstiftet. Detta resulterar i allmänt bättre timing för motorn när den används. Förbättringar timing har flera olika fördelar för motordrift. En bättre tidsstyrd gnista nästan garanterar att motorn startar på första försöket. Det bränsle och luftblandningen bränns vid den bästa tidpunkten. Detta ger en renare bränna och ökar kraften i motorn.
Miljövinster

elektroniska tändsystemet ger miljövinster i jämförelse med mekaniskt tidsinställda tändningen . Detta beror främst på de operativa förbättringar. Effektökningen från resultaten tidsbestämning i bättre bränsleekonomi. Den renare förbränning av bränsle och luft i cylindern resulterar i något mindre förorenande avgaser från motorn. Båda dessa ger monetärt värde utöver de miljöförbättringar. Bättre bränsleekonomi resulterar i att spendera mindre pengar på bränsle. Förbättringarna av avgassystem öka möjligheten för bilar att passera emission.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114853.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.