Hur vill kolla släpvagnsbromsar

Kontrollera dina släpvagnsbromsar innan du utför någon form av bogsering är alltid ett klokt steg att ta. På grund av sporadisk användning och konstant exponering för saltvatten, släpvagnsbromsar är mycket mottagliga för rost och korrosion. Kontrollera bromsarna före användning kan hjälpa lokalisera problem som kan tas om hand och även förhindra bogsering med en potentiellt osäker släpvagn, en åtgärd som eventuellt kan äventyra livet för andra bilister. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
brytjärnet
rörtång
Voltmeter
Compass
Visa fler instruktioner
General Tekniker

1

Höj släpvagnens hjul från marken med en domkraft. Placera domkraften under vagnen och rotera hjulen för hand. Hjulen ska snurra fritt och bromsarna bör inte dra på hjulet. Tecken på hjul drag kan tyda korroderade, missanpassade eller fryst bromsdelarna.
2

Ta bort muttrarna på släpet hjul med en rörtång och skjut av hjulet av axeln. Inspektera bromsskivan, bromsok och bromsbelägg för korrosion och slitage. Rotera bromstrumman, om sådan finns, och kolla efter tecken på motstånd. Avlägsna trumman från bromsenheten och inspektera bromsbackarna och andra komponenter. Montera tillbaka hjulet på axeln och upprepa processen för de övriga hjulen.
3

Ta trailern för en provkörning. Bogsera släpet vid 25 mph på en torr, asfalterad väg och bromsen normalt. Gradvis öka bromstrycket tills bromsarna börjar att låsa upp och backa, vilket trailern till ett kontrollerat stopp. Titta efter tecken på släpet drar åt vänster eller höger och tidig broms lock-up.
Kontroll Hydraulisk Surge släpvagnsbromsar
4

Kontrollera vätskenivån inuti huvudcylindern. Om vätskenivån är full men bromsarna fungerar dåligt, kan det finnas luft instängd inom bromsslangar. Ett igensatt bromsledningen kan också orsaka problem.
5

Placera ett spett mot surge bromsmanöverdonet placerade akter om kopplingen. Skjut spett bakåt i vagnen för att simulera verkan av trailern driva mot fordonet. Håll spett i stället för fem till 10 sekunder och kontrollera huvudcylindern inte läcker internt.
6

bort bromsen linje från baksidan av huvudcylindern och mata linjen till en tydlig plastbehållare. Skjut mot surge bromsmanöverdonet med spett. Om ingen vätska kommer ut, kontrollera bromsledningar för eventuella hinder, annars inspektera vätskan och installera om bromsledningen
Kontroll Electric släpvagnsbromsar
7

Placera en magnetisk. kompass nära ratten navet utan att röra vid fälgen. Ha en partner aktivera släpvagnsbromsar inifrån fordonet. Om bromsarna fungerar, bör nålen på kompassen börja röra sig på ett oberäkneligt sätt. Upprepa processen med varje hjul på släpvagnen.
8

Inspektera trailer kontakter för korrosion. Korrosion på kontakterna kan orsaka bromsen styrenheten inte fungerar korrekt. Kontrollera ledningarna grunderna på trailern att se till att de är ordentligt anslutna och fria från korrosion.
9

Testa bromsen styrenheten genom att ansluta en voltmeter till släpet kontakten. Tryck på handkontrollens handmanövrering knapp och klocka för bromsstyrningen maximala spänning. Konsultera instruktionsboken för din broms controller, som den önskade spänningen kan variera mellan olika tillverkare. Om den rätta spänningen inte visas, kontrollera spänningen på bromsen kontrollern själv. Om rätt spänning visas, kan det finnas problem med ledningarna, annars kan du ersätta din broms controller Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114818.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.