Hur man använder växelspaken på en Ford Ranger

växelspaken på en Ford Ranger fungerar på samma sätt som andra växlingar gör - genom att ansluta direkt till transmissionen och ändra motorns växel till en annan kuggkrans när du flyttar den från en plats till en annan. Medan kopplingen är inte faktiskt en del av växelspaken, är det en viktig del av att använda det med framgång. Detta beror på att kopplingen frikopplar motorn och gör att du kan flytta växlarna utan att mala dem mot den rörliga motorn redskap, som snabbt skulle förstöra dem. Instruktioner
en

Tryck kopplingen ner hela vägen för att frikoppla motorn. Alternativt kan du trycka på kopplingen och flytta växelspaken i mittläget. Detta är den neutrala området mellan växlarna, och se till att du befinner dig i det du ska flytta växelspaken till vänster och höger. Om det rör sig, du är i friläge, och du kan låta kopplingen ut igen.
2

Vrid nyckeln och starta bilen.
3

Flytta växelspaken så långt till vänster som möjligt.
4

Tryck kopplingen i (eller håll den intryckt) och flytta växelspaken rakt fram. Du är nu på första växeln.
5

långsamt släppa kopplingen tills du känner att motorn "fångst", vilket du kommer att märka när det börjar låta annorlunda.
6 < p> Tryck långsamt på gaspedalen ned när du släpper kopplingen resten av vägen. Bilen ska gå vidare, om du gör det fel, kommer den att stanna. Oroa dig inte om det händer - bara börja om
7

Tryck kopplingen hela vägen in och dra växelspaken rakt mot dig när rpm räckvidd ca 2500.. Du är nu på andra växeln.
8

Släpp kopplingen och fortsätta köra.
9

Tryck kopplingen i, tryck sedan på växelspaken framåt, lite till höger, och rakt upp. Detta är tredje växeln.
10

Upprepa denna process en eller två gånger som du får högre varvtal. Vissa Ford Ranger växellådor har fyra växlar medan andra har fem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114774.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.