Hur förstå Wheel Offset

Hjul offset är en bil term som beskriver hur långt ett hjul är nedsänkt i eller skjuter ut från sitt hjul väl baserat på placeringen av hjulets nav monteringsytan. Detta är inte bara en kosmetisk mätning, förskjutningen av ett hjul kan påverka prestanda och hantering samt mängden slitage på axlar och fjädring. Det finns inte en enhetlig regel för hur mycket hjulet offset att använda, men det är bra att ta en stund att förstå vad det innebär och hur det påverkar ditt fordon. Instruktioner
1

Lär dig hur förskjutningar beräknas. Ett hjul är offset är helt enkelt en mätning (i centimeter) av avståndet mellan dess centrumlinje och dess montering nav. Om detta avstånd är positivt, då hjulfästet är närmare gatan sidan av hjulet, när den är monterad, kommer det att sitta närmare till bilen eftersom de flesta av hjulets bredd är på insidan av fästet. Omvänt, negativa-offset hjul har en majoritet av hjulets bredd på utsidan av navet fäste och kommer att visas för att sticka ut ur hjulhuset. Om ett hjul har noll offset, är dess mittlinje precis ovanför den punkt där den monteras på navet.
2

Beräkna offset på dina fälgar. För att göra detta, mäta bredden på däcket, dela det med 2, sedan mäta avståndet mellan monteringsytan med en linjal som utspelar sig i mitten av hjulet, vilar på fälgarna. Subtrahera den andra siffran från den första att bestämma offset.
3

Lär dig hur din förskjutning påverkar bilens hantering. Ändra offset på hjulen minskar eller ökar bilens spårvidd (mellanrummet mellan de två hjulen). Öka denna bredd kan ge dig bättre fart och kontroll på hörnen, det är därför racebilar har så brett mellan hjulen
4

Erkänn effekten hjulet offset har på bilens scrub radie.. Denna radie är ett mått på om en tänkt linje dragen genom de övre och undre lagren uppfyller hjulets yta (eller kontaktyta). Om mötesplats ligger utanför centrum av plåstret, sedan skrubba radie är negativ. I praktiken, framhjulsdrivna bilar har vanligtvis en negativ scrub radie, vilket bidrar till att förbättra dragkraft. Genom att flytta hjulets centrumlinje, ändrar förskjutningen av ett hjul denna radie och kan göra Traction ojämnt mellan fram-och bakhjulen.
5

Lär dig hur hjulet offset påverkar styvheten av fordonets fjädringssystem. Om offset reduceras, kommer hjulet att ha mer inflytande på fjädring kontroll armen medan våren hävstång i suspensionen förblir densamma. Detta förändrar balansen och effektivt minskar hjulets fjäderkonstant. För att kompensera, måste du installera styvare fjädrar i hjulets upphängning.
6

Inse effekterna av hjulet förskjutningar. Hjulen som medföljde bilen kommer att kompenseras för att minimera lateral belastning på hjullagren. Byte som offset kan skada lagren samt trötthet knogarna fjädring som sätts under mer stress. Båda dessa problem kommer sannolikt att dyka upp om du är racing bilen snarare än att bara köra det normalt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114735.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.