Hur tiden en moped

Tidpunkten för din moped är en viktig funktion för motorn. Rätt timing säkerställer att en gnista sker vid rätt tidpunkt när tändningen är engagerad för att skapa motorns förbränning. Ställa timing anpassar också anpassar kolvarna i motorn med förbränningen i motorn. Timing är viktigt för korrekt motorprestanda, minskar bränsleförbrukningen och ökar motoreffekten. Om din tändning inte fungerar, eller om du hittar din moped alltmer misständningar, kan det bero på felaktig timing. Saker du behöver
Tändstift
Tänger
3-tums maskin bult
Borr
Hammer
platt skruvmejsel
tändstiftsnyckel
Degree disk

Visa fler instruktioner
1

Gör en övre dödpunkt verktyg. Ta den centrala elektroden från en gammal tändstift --- den vita delen längst ner på tändstiftet --- genom att vrida det. Bryt den keramiska delen med hjälp av en hammare och ta bort isoleringen från inuti pluggen med en borr. Trä en skruv och mutter i tändstiftet så att skruven sticker ut tändstiftet.
2

Ta höger kåpa som täcker motorn genom att ta bort de fyra skruvarna som håller ner den med en skruvmejsel . Addera 3

Skruva av plastlocket i centrum av svänghjulet för att exponera muttern.
4

Placera graden disk på den centrala muttern och låt den hänga.
5

Räta ut ett gem för att fungera som en pekare på graden disken och montera den mot den i mitten av svänghjulet med hjälp av en skruv.
6

Ta bort tändstiftet ur motorn och sätt i TDC verktyget gjort tidigare i sitt ställe. Skruva ner det med en tändstiftsnyckel.
7

Vrid svänghjulet medurs tills TDC verktyget stoppar rörelsen av svänghjulet. Detta är den nedre stopp. Vrid graden disken tills den är noll vid denna punkt.
8

Vrid ratten moturs tills det stannar igen. Notera hur många grader visas på graden disken. Ta det antal och subtrahera det från 360. Dessa är de grader svänghjulet kan inte resa med TDC verktyget på plats. Dela upp beloppet med två för att få att få de examina som krävs förbi den nedre stoppet punkt att få övre dödläget.
9

Avlägsna TDC verktyg och vrid svänghjulet tills du når de examina som krävs för svänghjulet vara TDC.
10

Leta i din moped handbok för rätt timing grader (före övre dödpunkt eller BTDC) och förvandla din ratten moturs med graden ratten för att ställa in timing.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114638.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.