1972 Ford LTD Specifikationer

Den 1972 LTD var en fyra-dörrars sedan bilen som utvecklats av Ford Motor Company, ett amerikanskt fordonstillverkaren grundades 1903. Det var en del av ett område som inleddes 1965 med Galaxie 500 LTD. Den LTD-serien avslutades 1986 då den ersattes av Ford Taurus. Mått

ett chassi 218,4 inches lång sitter på en 121-tums hjulbas, som är en längd-till-hjulbas förhållande av 1,81. Ramen är också 79,2 inches bred, 53,8 inches hög och rensar marken med 4,6 inches. Ford har en 63,3-tums främre spår och en 64,3-tums spårvidd bak. När tömd på alla sina vätskor, såsom olja och gas, väger bilen 4,189 pounds, det kallas torrvikt
Motor

Fords motor är en V8. konstruktion, vilket innebär att två räta linjerna i fyra cylindrar är placerade intill varandra på motorn och vinklad bort från varandra för att skapa en V-form. Varje cylinder har en 4-tums diameter, allmänt känd som hål. Pistons reser 3,5 inches inom dessa cylindrar, så kallade stroke. Den borrning och slaglängd förhållandet är 1,2:1. Alla åtta cylindrar är utrustade med två ventiler som upprätthåller avgaserna. Förskjutningen av motorn är 351,9 cubic inches, och den enhetliga kapaciteten för varje enskild cylinder är 44 cubic inches. Kompressionsförhållandet - förhållandet av cylinderhuvudet volym jämfört med volymen av kolven före och efter ett kompressionsslag - är 8.6:1. En överliggande kamaxlar innebär att Fords kamaxeln är placerad ovanför förbränningskammaren. Detta har färre delar än en overhead ventil designen så den väger mindre. Motorns temperaturer upprätthålls av ett vattenkylningssystem, garanterar det inte överhettas och utför till sin potential.
Prestanda

Motorn genererar 163 hästkrafter vid 3.800 varv per minut och 0,46 hästkrafter kommer från varje kubiktum av cylindervolym, det kallas visst utgång. Vridmomentet - en vridande kraft som roterar delar runt en axel - är 277 fot-pounds med en hastighet av 2000 varv per minut. Den genomsnittliga bromstrycket är 118.9 pounds per kvadrattum, vilket är uteffekten från trycket på kolvarna i en power stroke. Den effekt-viktförhållande av fordonet är 85,8 hästkrafter per ton.
Övriga funktioner

Tre-växlad automatlåda överför motorns kraft till hjulen. En länkarm främre hjulupphängningen med spiralfjädrar jämnar ut ojämnheter i vägen, tillsammans med bakre radie vapen med spiralfjädrar. Ge den bromskraft är trumbromsar placerade fram och baksidan av LTD.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114615.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.