Skruvkompressoraggregat Specifikationer

en skruvkompressor flyttar vätskor eller gaser, vanligtvis uppförsbacke men även i sidled och utförsåkning, med effektivitet. Det är kapabel att pumpa smutsiga vätskor med fickor av ånga och kommer att pumpa mycket viskösa vätskor. Designen är komplicerat, dyrt och tungt, men skruvpumpar är robusta och pålitliga. Pumpar och principer
p Det finns två typer av pumpar. Den ena typen skapar ett vakuum och tillåter lufttryck att driva en vätska eller gas till en ny plats. Den andra typen, som kallas en positiv deplacementpump, plockar upp en vätska eller gas och bär den till en ny plats. Trycket hos luften i vår atmosfär begränsar den mängd arbete det första slaget kan göra. Den kolvpump begränsas endast av styrkan i metall den är gjord av. Hur Det Fungerar

skruvkompressor har två samverkande skruvar med mellanslag mellan tråden
. Tänk en vanlig bult med tjocka trådar och inget huvud. Gör trådarna tunnare så att varje varv av gängan har ett utrymme mellan det och tråden ovanför och nedanför. Sätt en passande bult bredvid den, hålls på plats så att trådarna röra noga längs dess längd. Sätt ett hölje runt båda bultarna som berör gängorna för längden av bulten utom i mitten där bultarna touch. All vätska eller gas som finns i intagsänden av de två bultarna kommer att dras in i utrymmet mellan trådarna och transporteras upp längden av bultarna och skjuts ut i andra änden. Gängorna inuti skruvkompressorn är utformade så att de blir tjockare mot utloppet, komprimera vätska eller gas fångad inuti gängorna. Vissa skruvkompressorer använder ett smörjmedel som kyler skruvarna, smörjer de mekanismer och hjälpmedel i kompression.
Specifikationer

US Department of Energy föreslår att varje skruv kompressorn vara klassad för sin maximala kapacitet vid full belastning, det tryck den genererar vid full belastning, hästkrafter och effektivitet för motorn som driver det, hästkrafter och effektivitet fläkten som kyler hela enheten, effektbehovet för hela enheten med motor driver de båda skruvarna, fläktmotorn och effektiviteten i hela enheten under full, belastning, dellast och inga situationer belastning.
Använder

Car motorer använder en skruvkompressor - som i denna ansökan kallas en kompressor - för att komprimera luft och tryck i förbränningskammaren. Kompressorn får sin ström från en remdriven av själva motorn. Det tar hästkrafter för att köra kompressorn, men den ökade bränsle-och luftblandningen inuti förbränningskammaren mer än kompensera för förlusten, levererar ett 40-procent nettoökning hästkrafter. Industrin använder skruvkompressorer att tillhandahålla tryckluft, ofta bygga skruvkompressor in en trailer för fjärrtillämpningar. All industriell användning som möter en vätska med fasta partiklar eller luftfickor, såsom kommunalt vatten och avlopp, kan använda en skruvkompressor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114600.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.