Min 1989 Honda Accord LXI startar inte

Honda Accord LXI är en sportigare Accord som har bränsleinsprutning snarare än förgasare. År 1989 var LXI tillgängligt som en sedan eller en kombi. Om din LXI inte startar ordentligt, batteriet, tändstift, bränslefilter och spridare bränsle är några av de grundläggande saker att kontrollera innan du söker en professionell hjälp. Instruktioner
batteri och tändstift
1

Öppna huven på din motor och leta efter korrosion på tändstift eller batteriet.
2

Rengör batteriet. Häll soda över polerna på batteriet och försiktigt skrubba med en stålborste. Dra åt anslutningarna med hjälp av en skiftnyckel. Karbonatiseringen i soda hjälper till att bryta ner korrosion.
3

Rengör tändstiften. Eventuella korrosion på tändstiften kan rengöras med en stålborste.
4

Ta bort tändkabeln och placera den på en metalldel på motorn. Ha en hjälpare starta bilen och leta efter en blå gnista. Ingen gnista tyder på att dina tändstift inte skjuter ordentligt, vilket leder till bränsle-luftblandningen i cylindrarna inte antändning ordentligt. Byt ut tändstiften.
5

Vrid nyckeln i tändningslåset till läge "ON" men startar inte. Slå på invändiga belysningen. Om de inte kommer på, kan batteriet vara dött och måste bytas ut. Om lamporna är svagt, är batteriet dräneras och kommer att behöva laddas.
Fuel Components
6

Vrid nyckeln i tändningslåset och lyssna efter en knackning eller dunkande ljud. Detta indikerar vanligtvis bränslesystemet som orsakar problemet. I en 1989 Honda Accord, ska bränslefiltret bytas vid 30.000 miles eller det riskerar igensatt bli. Bränsleinjektorerna bör också rengöras. Ett smutsigt filter eller igensatt injektorer kommer att orsaka att motorn går trögt och sedan kan orsaka det inte att köra.
7

Rengör ditt system bränsleinsprutning. Den 1989-modellen var bara andra året som bränsleinjektorer fanns tillgängliga. Rengöring dem är viktigt för att hålla dem fungerar korrekt. Öppna huven på din Accord och hitta bränslepumpens relä. Det är bakom batteriet i distributören rutan. Koppla loss den.
8

Hitta bränslefiltret under bilen nedanför stammen. Den är monterad på sidan av bensintanken. Lossa klämmorna bränsleledningarna och skjut av filtret. Vrid av bränsleledningarna och dra ner. Fäst bränsleledningarna till ett nytt filter och spänna till bensintanken. Sätt tillbaka bränslepumpens relä.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114593.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.