Gear Drive Instruktioner

bruksanvisningen växlar är väldigt annorlunda från att köra en automatisk växellåda. Med tillägg av kopplingspedalen, manuella växlar kräver god samordning mellan operatörens händer och fötter. Med hjälp av en manuell växel kan föraren helt styra de förändringar växelläge. Detta är perfekt om du kör genom oländig terräng eller kuperade landskap och behöver växla ofta. Manuella kuggväxlar är också användbara i dåligt väder som de tillåter föraren att hålla bilen i låga växlar när det finns lite grepp på vägen. Instruktioner
1

Starta bilen. Tryck ner kopplingspedalen ner. Kopplingspedalen är den sista pedalen på vänster bank fotpedaler.
2

Håll kopplingspedalen trycks ner. Flytta växelspaken till det läge markerat som ett på toppen av pinnen. Sakta lyfter din vänstra fot, släppa kopplingspedalen till sitt ursprungliga läge. Samtidigt, försiktigt trycka ner gaspedalen ned. Detta är den tredje pedalen till höger. Håll gaspedalen i läge när du känner att bilen börjar dra. Detta är känt som den bitande punkten. Vid denna punkt, bör det inte vara mycket acceleration alls.
3

Släpp handbromsen och tryck försiktigt ner acceleration för att dra bort bilen från den parkerade positionen. Sakta accelerera i enlighet med de körförhållanden. Tryck ner kopplingspedalen när bilen överskrider de genomsnittliga varv per minut. Detta är normalt ca 4.000 till 5.000 när du kommer att känna att bilen börjar påfrestningar. Smidigt flytta växelspaken till läget märkt 2 på växelhuset. Släpp upp kopplingspedalen samtidigt som du trycker ner gaspedalen för att hålla bilen i rörelse. Upprepa denna process som bilen bygger upp fart, flytta genom växlarna i stegen tills du kommer till den högsta växeln.
4

Sänk hastigheten genom att applicera tryck på bromspedalen. Detta är centrum pedalen i banken av tre fotpedaler. När hastigheten sjunker trycker kopplingen nedåt och smidigt flytta växeln ner i den näst lägsta växeln. Släpp försiktigt ner kopplingspedalen samtidigt sätta press på gaspedalen. Upprepa denna process tills ned till den lägsta växeln. När föra fordonet till ett stopp, bara bromsar genom att trycka ned mittpedalen. När bilen närmar sig ett stilla, håll ner kopplingspedalen för att förhindra att bilen motorstopp. Flytta växelspaken i läge och dra i bromshandtaget uppåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114571.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.