1987 Toyota Supra Turbo specifikation

Producerad i två modeller som en snabb cruiser och turbo sport modell bil, var 1987 Toyota Supra del av en lång bilproduktion loppet som startade 1979 och avslutades 2002. 1987 års modell Supra ställa bilen bortsett från dess syster modell, Celica, eftersom de två designerna gick skilda riktningar med drivlinan och funktioner. Som en del av de tidiga stadium tre utvecklingar av Supra genomförde 1987 Supra Turbo fortfarande samma motor motiv från sin förfader, den Toyota 2000GT. Ytterligare funktioner har lagts till och förbättras. Den totala produktionen av Supras, lager och turbo kombinerade kom in på 29.907 år 1987. Motor Detaljer

1987 Toyota Supra Turbo medföljde ett in-line, sexcylindrig motor som producerade 230 hästkrafter och 246 foot-pounds av vridmoment och 5.600 rpm. Två år senare en mindre modifiering skulle tillåta lite mer hästkrafter ur motorn för framtida modeller. Den turbomotor storlek utnyttjade en 2954 cc cylindervolym och 180,3-kubiktum setup. Motorn fortsatte designen först föreskrivs i Toyota 2000GT med fyra funktionsknappar ventiler per cylinder och fördelen av att ha dubbla överliggande kammar. Motorn använde inte en distributör, utan det hade spolar placerade på toppen av varje kam med verksamhet styrs av sensorer

själva motorn, oberoende av att vara en turbo modell eller cruiser, led av blåsta topplockspackningar upprepade gånger.. Problemet var associerad med en felaktig vridmoment på bultar. Den rätta var att byta topplockspackning och använda en stramare åtdragningsmoment. Men mekaniker hade att räkna ut det här genom mun till mun, eftersom inga officiella instruktioner utfärdades 1987.
Transmission och Suspension

1987 Toyota Supra Turbo matchade sin motor med en femväxlad manuell R154 växellåda för snabb respons och kontroll. Alternativt, kan konsumenterna fortfarande välja för en fyra-växlad A340E automatisk design om de inte vill krångla med en manuell inställning.

Fjädring fortsatte och en redesign startades 1986 som tillät två olika inställningar som styrs av föraren för dämpande väg effekt. En tredje dämpande nivå programmerades in i bilen, men det bara sparkade in när fordonet bromsar hårt eller reser genom vänder snabbt. Den Supra utnyttjade också en tvärlänk montering i främre och bakre axlarna.
Kropp och estetik

1987 Toyota fortsatte pausen mellan Supra och Celica i utseende och montering. Den Supra Turbo, liksom beståndet modellen, kom längre och bredare i kroppsstorlek än Celica. Logos byttes ut och Supra och Supra Turbo båda började använda sin egen bil logotyp snarare än Celica.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114531.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.