Fordon GVWR Specifikationer

Den GVWR eller Totalvikt specifikationer betyget ett fordon avser den högsta tillåtna vikten på fordonet kan bära, inklusive sig själv. Den GVWR skiljer sig från modell och trim av ett fordon och kommer att påverkas av läggas utrustning och funktioner eller om en trim har fyra eller två dörrar, till exempel. GVWR specifikationerna fastställs av tillverkaren och är individuella för att exakt märke, modell, trim och år för det fordonet. GVWR Definition

GVWR är den maximalt tillåtna vikten för ett fordon. Det består av fordonets tjänstevikt, angivet antal passagerare i fordonet är avsett att transportera, och lastkapacitet på fordonet. Tjänstevikten av ett fordon är fordonets vikt vid belastning

med bränsle och olja och all standardutrustning, utan förare eller passagerare och extra last. Det angivna antalet passagerare förändras med sittplatser tillgängligheten för fordonet. Till exempel betyder fem säten fem passagerare ingår i GVWR. Tjänstevikten är normala driftsförhållanden hos fordonet när ingen last vikt läggs.

Du kan subtrahera tjänstevikten från GVWR att beräkna tillåten lastkapacitet för lastning av fordonet, vilket kommer att inkludera vikten av förare och eventuella passagerare.
Orsak till GVWR
Tillverkare

ställa GVWRs för sina fordon för att ange en säker drift för fordonet. Överstiger GVWR påverkar bromsning och hantering av fordonet och är osäkra. Den GVWR kommer att bero på den strukturella kapaciteten av fordonet.
Exempel

GVWR beror på vikten av ett fordon och den mängd gods fordonet är konstruerad för att bära, och är mer allmänt tillgängliga som specifikationer för last eller dragfordon. Sport Utility Vehicles har oftast mindre GVWR än en stor pickup, till exempel, och stora riggar har en högre GVWR än en pickup.

Exempelvis separerar US Department of Energy Fuel Economy hemsida fordon i klasser med GVWR. Stadsjeepar, små och medelstora pickuper, minibussar och små skåpbilar last av mindre än eller lika med 8500 £ GVWR är kategori ett. Kategori två är pickuper och skåpbilar med mer än 115 tums hjulbas och som har en GVWR på mindre än eller lika med £ 8500.

Kategori tre inkluderar pickuper, lastbilar och skåpbilar på mellan £ 8500 och £ 10.000. Personbilar kan vara under £ 6000 i GVWR.
Hitta GVWR

GVWR av ett fordon är vanligt förekommande på den standard certifiering etikett som är fäst vid ramen eller kanten av förardörren. Det kan också hittas på fordonets manual, tillverkarens webbplats eller på teknisk specifikation webbplatser som Edmunds eller bilar Direct.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114473.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.