Naturgas emissionsfaktorer

Naturgas är en förbränning bränsle som används i hela USA. Utsläppen från naturgas ugnar och pannor inkluderar kväveoxider (NOx), både kolmonoxid (CO) och koldioxid (CO2), svaveloxider (SO2) och metan (CH4). Att använda sig av Clean Air Act, är det Naturvårdsverkets administratör, Lisa Jackson, förbereder sig för att ta in nya regler från 2011 för att ta itu med utsläppen av växthusgaser. Kväveoxider

Bildandet av kväveoxider kommer till stånd genom tre mekanismer. Den huvudsakliga mekanismen inträffar med vad som kallas termisk dissociation och reaktionen av kväve och syre. Majoriteten av kväveoxider som bildas på detta sätt skapas vid brännaren, i regionen av lågan. Skapandet av termiska kväveoxider påverkas av topptemperaturen, syrekoncentrationen och längden av exponeringstid vid topptemperatur. Kväveoxidutsläpp nivåer kommer att öka eftersom dessa faktorer ökar. Det andra är kväveoxider bildas genom reaktionen av kvävemolekyler för luft-och kolväte radikaler från bränslet. Denna andra mekanism kallas en prompt NOx reaktion. Den snabba reaktionen sker i lågan och är betydligt mindre än den termiska dissociation mekanism. Den slutliga mekanism, som kallas bränsle NOx, härstammar från reaktionen av bränsle-bundna kväveföreningar med syre och är mestadels obetydlig. Addera Kolmonoxid

Effektiviteten i naturgas förbränning påverkar hastigheten av kolmonoxidutsläpp från pannor. Kolmonoxid är luktlös och giftigt. Felaktigt inställda pannor och de som fungerar på off-designen nivåer minskar effektiviteten i förbränningen. Denna situation leder till ökade utsläpp av kolmonoxid. Införandet av låg-NOx-brännare kan också minska förbränningseffektivitet, liksom tillsatsen av rökgasrecirkulationsfläkt. Båda dessa fall kommer att leda till högre utsläpp av kolmonoxid.
Svaveloxider

Pipeline kvalitet naturgas normalt har låga svavelhalter, ca 2 000 korn per miljon kubikfot, men eftersom doftämnen som innehåller svavel tillsätts till naturgas, förekommer utsläpp. Dessa luktämnen möjliggör enkel detektering av gasläckor. Pannor som använder obehandlad naturgas kunde visa högre utsläpp av svaveloxider, som naturgas innehåller typiskt mer svaveloxider än bearbetade gas.
Koldioxid och metan

växthusgaser, koldioxid och metan bildas vid förbränning av naturgas. De allra flesta av bränsle kol som finns i naturgas, omvandlas av förbränningsprocessen, till koldioxid. Oavsett bränsle kol inte omvandlas till koldioxid frigörs som metan och kolmonoxid utsläpp. Utsläpp av metan är mest betydande under ofullständig eller lågtemperaturförbränningen, vilket inträffar under start eller stopp förfaranden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114465.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.