Felsökning en Mazda 3 CD-spelare

En Mazda 3: s CD-spelare kan inkludera en CD-växlare. Skivan spelaren kan hantera MP3-filer med en MP3-förlängning. Vissa Mazda 3 modeller kan utrustas med ett ljudsystem från Bose som har AudioPilot som justerar ljudnivån beroende på buller inne i bilen, och Centerpoint. Centerpoint skapar 5.1 surroundljud i bilen. Båda dessa Bose funktioner kan vara problematisk. Andra frågor kan vara relaterade till kondens och skivformat oförenlighet. Dessa typer av problem kan rättas till genom att följa några felsökningssteg. Saker du behöver
mjuk trasa
kulspetspenna
Visa fler instruktioner
1

Slå Bose AudioPilot off om ljudnivåer varierar och du tycker att det är störande. Från menyn leta efter "AudioPLT" val och vrid vredet åt vänster för att stänga av den. Centerpoint är inställningen nedanför AudioPilot och är märkt "CENTERPT." Stänga av den med samma procedur om du lyssnar på MP3-filer på CD-skivor kodade med hög komprimering och ljudkvalitet försämras. Centerpoint är endast avsedd för två-kanals stereo CD.
2

Använd inte CD-spelaren om CD-spelare komponenter eller CD-skivan själv blir dystra på grund av kondens. Kondens kan uppstå när du slår på Mazda 3 värmaren på när bilen är kall. CD-skivan matas ut som en säkerhetsåtgärd. Prova att torka av den med en mjuk trasa för att avlägsna grumling. Sätt tillbaka och om det sprutar ut igen, de optiska delarna på CD-spelaren har kondens också. Mazda rekommenderar att vänta upp till en timme innan du försöker spelaren igen.
3

Insert kompatibla skivor om du fortsätter att stöta på problem. Spelaren accepterar normalstora skivor. Försök inte oregelbundet formade skivor. Self-inspelade skivor kan spelas om de tagits med ISO 9660 nivå 1, ISO 9660 nivå 2, Joliet utökat format, och Romeo utökat format.
4

Kör en kulspetspenna fat runt utsidan kanten av nya skivor om de inte kommer att spela eller kommer i kläm. Vassa spetsar och ojämna, grova kanter kan orsaka att skivan inte plats ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114443.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.