Längd Specifikationer för Small Block Chevy Stötstänger

Chevrolet small block motorn har varit i bruk sedan 1955 med i huvudsak samma utformning i Chevrolets medelstora och stora bilar och lastbilar. Motorn har alltid använt en kamaxel som ligger i botten av motorblocket med stötstänger och vipparmar rörliga ventilerna inuti förbränningskamrarna. Stötstänger, vipparmar och ventiler

Kolvmotorer ha ventiler för att släppa in bränsle /luftblandningen för antändning och släppa ut avgaserna efter antändning. Ventilerna öppnas när en lång stång med excentriska ringar, som kallas en kamaxel, pressar ner på ventilen. En fjäder under ventilen stänger den. I de flesta motorer, är kamaxeln belägen direkt ovanför ventilspindeln och pressar ner på den direkt. Litet block Chevrolet motorer plats kamaxeln vid botten av motorblocket nära oljeförsörjningen. Den excentriska ringen på kamaxeln trycker på en lång stav som kallas en tryckstång. Den tryckstången färdas upp insidan av motorn intill cylindern och ansluter till en kort, rak bit av metall med ett gångjärn i mitten kallas en vipparm. Den tryckstången trycker en ände av vipparmen uppåt och de andra pressar änden nedåt på ventilen.
Tryckstång Placement

Stock stötstänger i omodifierad litet block motorer åtgärd 7.8 inches . Eftermarknad motor förbättringar innebär ofta att öka förskjutningen av motorn genom att förstora den övre delen av förbränningskammaren inrymt i cylinderhuvudet. Detta görs genom att öka höjden av cylinderhuvudet, vilket också ökar avståndet mellan vipparmarna och kamaxel. Beståndet stötstänger måste ersättas med längre stötstänger. Pushrod längd mäts med en tryckstång längd checker, som tar plats i tryckstången och kan justeras för att bära på kamaxeln och vipparmen.
Komplikationer

Stötstänger och vipparmar lägga vikt som saktar ner hastigheten på ventilerna. Motorer som placerar kamaxeln direkt över ventilspindeln och inte behöver vipparmar och stötstänger kan gå mycket snabbare, mer tillförlitligt. Dessutom, vid högt motorvarvtal kan tryckstången och vipparmen inte helt öppna ventilen innan vända riktning och våren under ventilen kan inte helt stänga ventilen. Detta tillstånd kallas ventil float. Ventilerna tenderar att stanna i mitten av sin resa. Detta är delvis på grund av vikten av vipparmen och stötstänger och spelen mellan dem. Överliggande kamaxel motorer som inte lider lika mycket av detta problem eftersom kammen pressar ner direkt på ventilspindeln. Den lilla blocket Chevy motor övervinner dessa nackdelar med stor slagvolym cylindrar som kan producera tillräcklig effekt vid lägre varvtal. Chevrolet har inte sett behovet av att ta fram en over-head kamaxel, små block motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114442.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.