Kan jag sätta olika storlek däck på min bil ?

Däck är en viktig del av den totala bilsäkerhet och hantering . Mixa och matcha märken eller stilar är definitivt ett alternativ , men det är i allmänhet inte en bra idé att använda däck av olika storlekar . Funktion

Däck är den ena sidan av bilen som faktiskt kommer i kontakt med vägen . De styr din styrning , hastighet , gas körsträcka , bromsning och övergripande grepp i alla förhållanden och vägbeläggningar . Däck av olika storlekar kan påverka alla dessa funktioner .
Överväganden

däck av olika storlekar kan orsaka din bil att dra i riktning mot mindre däck , vilket äventyrar hantering . De kan komma i kontakt med bilens ram , kropp eller suspension , vilket kan leda till skador på dessa delar och däcket , vilket kan leda till en explosion . Även om ett däck passar när bilen står stilla , kan det inte när bilen studsar på ojämna ytor eller svarvning . Olika storlek däck kan också orsaka överföring skador om den används under långa perioder i bilar med fyrhjulsdrift .
Varning

Medan bilen troligen kommer med en " donut " eller underdimensionerade reservdäck , är detta endast att användas i nödsituationer och under så lång tid som det tar att köra till en verkstad . Förutsätt inte det här däcket är OK att använda under långa perioder eftersom det kom med bilen . Det är grovt underdimensionerad och inte kvaliteten på en full - size däck .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114440.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.