Hur Decode Nissan VIN Numbers

Det identifieringsnummer för din Nissan fordon kallas Vehicle Identification Number, eller VIN. Varje fordon tillverkade 1981 och därefter har ett unikt VIN-nummer. På bilar och lastbilar, är det VIN-nummer inskriven på förarsidans dörr sylt. De brottsbekämpande myndigheterna startade VIN-systemet i ett försök att spåra och identifiera alla fordon. Varje tecken i VIN-sekvensen har en specifik betydelse, och VIN är indelat i 11 grupper. Instruktioner
1

Låt oss avkoda VIN JN1AS44D3SW123456. Det första tecknet i sekvensen representerar ursprungslandet för fordonet. I detta VIN, är "J" en förkortning för Japan.
2

Titta på andra tecknet i VIN-sekvensen. Denna karaktär representerar tillverkarens varumärke, eller "N" för Nissan. Addera 3

tredje tecknet identifierar fordonstypen. I detta fall betyder siffran "1" att detta fordon är en bil.
4

Läs den fjärde, femte och sjätte tecken i sekvensen. Dessa tecken betyder vilken typ av motor du har i din Nissan tillsammans med modellen kodinformationen. Så här fordonet har en bilarna en KA24DE motor och modellen är en S14.
5

sjunde tecknet anger kroppstyp av fordonet. Denna bil är en två-dörrars coupé.
6

åttonde tecknet hänvisar till fordonets säkerhetsanordningar begränsningar. I exemplet VIN, har detta fordon manuella säkerhetsbälten och krockkuddar på både förar-och passagerarsidan.
7

Den nionde siffran är unik för varje fordon och bestäms av de övriga 16 tecknen i VIN-sekvensen .
8

10th bokstav avser det år fordonet tillverkades. I exemplet VIN, "S" betecknar 1995. Bokstäverna "a" till "Y" representerar tillverkning datum för mellan 1980 och 2000 i sekventiell ordning. Bokstäverna "I", "O", "Q", "U" och "Z" är inte inkluderade eftersom de lätt kan misstas för siffror. Tillverkning åren 2001-2009 representeras av sina sista ensiffriga tal, modeller byggda i eller efter 2010 start med bokstäver över igen på "A."
9

11th karaktär innebär placeringen av anläggningen i som fordonet tillverkades. I det här fallet, "W" representerar Kyushyu, Japan.
10

De sista sex tecknen identifiera de unika serienummer för din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114406.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.