Motordrivna fordon som är lagliga att rida på gatan

Idag finns det många sätt att få härifrån till dit. Juridiskt är det lite mer komplicerat än att bara sätta något med en motor och fyra hjul på vägen. Vad gör ett fordon Street Legal avgörs av Department of Transportation och National Highway Traffic Safety Administration. Det tenderar att skilja sig från stat till stat. Bilar och lastbilar
p Det är en ganska grundläggande uppsättning regler som definierar vad som gör en bil Street Legal. Det kan komma ner till fönster toning eller säkerhetsföreskrifter. Enligt Tint Center, som av 2003, i delstaten North Dakota din vindruta ska släppa in minst 70 procent av naturligt ljus. Beroende på skick, det finns lagar som reglerar hur mycket koldioxid en bil kan avge. Det krävs att ett fordon har en vindruta, men i vissa stater de inte är skyldiga att ha dörrar. Som av 2007, var den snabbaste Street Legal bil Ultimate Aero, som nådde en hastighet på 273 miles per timme. Den har 1183 hästkrafter och 1094 ft-lbs. av vridmoment.
Motorcyklar

Kansas Highway Patrol säger att för att en motorcykel eller skoter för att vara lagliga gatan måste ha strålkastare som sitter ingen mindre än 2 meter från marken. Bakljusen måste vara minst 15 inches från marken. Kansas definierar en street-legal motoriserad cykel eller moped ha 3,5 eller mindre hästkrafter. De är att ha en förskjutning av 130 cm ^ och måste utformas inte överskrida en hastighet på 30 miles per timme. Som nämnts ovan har dock varje delstat sin egen tolkning av trafiksäkerheten. Delstaten Kalifornien tillåter endast skotrar eller mopeder för att drivas i cykelbanor eller endast på gator med hastighetsgräns med 25 miles per timme eller mindre.
Övriga

Vissa fordon är lagligt för vägen men komma med sina egna undantag. I delstaten Florida, är det lagligt att köra vad som kallas en Kandi bil på vissa vägar med hastighetsgräns inte över 35 miles per timme. Street Legal Bil beskriver Kandi bil som "ej golfbilar, de är Golf Cars." I Kansas terränghjulingar och mobila lastbilar nytta är lagliga på Välj stad vägar, men inte på alla statliga vägar eller motorvägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114369.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.