Hur man identifierar VIN i en Volkswagen

En Vehicle Identification Number är en serie bokstäver och siffror som tilldelats ett fordon under produktion. VIN inte bara tilldelar ett sekventiellt serienummer, men också ger viktiga detaljer om bilens egenskaper, såsom motortyp, kropp stil och fasthållningsanordningar. Volkswagens producerats efter 1981, då de vins blev standardiserats av International Organization for Standardization, kan avkodas med hjälp av de parametrar som följer. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på förarsidan av bilen genom att titta genom vindrutan på plattan fäst på instrumentbrädan i bilen. Om du inte kan läsa VIN härifrån, kan du också hitta den på förarsidans dörr pelare.
2

Leta upp de tre första siffrorna i VIN, vilket är World Tillverkare Identifier. Bekräfta det andra tecknet är bokstaven "V" för Volkswagen. Den första bokstaven representerar det land där tillverkas och den tredje bokstaven representerar den fordonstyp. I de flesta fall kommer den tredje bokstaven vara ett "W", som identifierar fordonet som en personbil.
3

Identifiera det fjärde tecknet i VIN för att förstå kroppen stil. Exempelvis betecknar bokstaven A en tvådörrars kompakt bil.
4

Lokalisera femte tecknet i VIN för att förstå motortypen. Den lägsta bokstaven "A", gäller den lägsta produktionen gasmotor, och motoreffekten ökar för att motsvara med bokstäver som inträffar längre fram i alfabetet. Samma koncept gäller för dieseldrivna Volkswagen fordon, som börjar med bokstaven G.
5

Lokalisera det sjätte tecknet i VIN, som identifierar fasthållningsanordningen. Antalet 5 representerar aktiva säkerhetsbälten med förarens sidokrockkuddar, och antalet 6 representerar front och sida krockkuddar, till exempel.
6

De sjunde och åttonde siffrorna i VIN definierar Volkswagen-modellen. En Volkswagen Beetle kommer att använda 1C, och en Jetta blir 1H, till exempel.
7

Hoppa nionde siffran i VIN, vilket kallas kontrollsiffra används för kontroll av antalet giltighet.
8

tionde siffran i VIN linje med bilens året. Bokstaven A representerar 1980 och varje efterföljande bokstav representerar året i rad fram till 2001, då det bytte till nummer ett och började öka numeriskt.
9

elfte siffran i VIN definierar Volkswagens monteringsfabrik. Bokstaven H innebär att fordonet gjordes i Hannover, Tyskland, och bokstaven V innebär att det gjordes i Westmoreland, Pennsylvania, i USA.
10

De sista siffrorna i VIN representerar den seriella nummer som tilldelas sekventiellt under produktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114368.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.