351 Clevland topplock specifikation

Ford 351 Cleveland powered Fords tävlingsbilar och maskiner gatan för endast fyra år, 1969 och 1974 innan de lämnar bilvärlden. Under den tiden motorn etablerat en förmåga att anpassa sig till ett antal situationer, från NASCAR till familjen kombi. En del av orsaken till denna anpassningsförmåga kom för cylinderhuvudena monterade på toppen av motorblocket. Cylinderhuvudet

Kolvmotorer kan delas in i två delar. Allt från topparna av kolvarna till botten av oljetråget kallas motorblocket. Den innehåller kolvarna (cylindrarna inuti vilken kolvarna går upp och ner), vevaxeln och olika bitar av metall som kan öppnas och stäng ventiler, pumpar olja och kör tillbehör som startmotorn, kuggrem och generator. Delen ovanför toppen av kolvarna kallas cylindertoppen och bildar den övre delen av förbränningskammaren. Det håller ventiler som släpper in bränsle /luft-blandningen och låt ut avgaserna. Det har också tunnlar, som kallas portar, från förgasaren till förbränningskammaren och från förbränningsrummet till avgasröret. Storleken av ventilerna och storleken på inlopps-och avgasportarna är viktiga för värdet av cylinderhuvudet. Ford använde topplocket, storleken på ventilerna och hamnarna för att styra produktionen av motorn.
Det minsta av dem

Ford producerade en mycket mild form av Cleveland 351 för användning i personbilar med stränga utsläppskontroll. Den hade en två-FAT förgasare, ett lågt kompressionsförhållande och små ventiler. Topplocket för detta låg uteffekt motor hade insugningsventiler med en 2,04-tums diameter, avgaser Vales mäter 1,67 inches, ett intag port storlek 2,02 inches med 1,65 inches och en avgasport storlek 1,84 inches med 1,38 inches.
Addera en medelväg

År 1972 producerade Ford en 351 motor med lägre kompressionsförhållande, men med en fyra-FAT förgasare, producerade den 275 hästkrafter med en mycket lugna tomgång och bekväm känsla. Motorn gick in i Fords avancerade personbilar. De insugs-och avgasventilerna var 2,19 inches och 1,71 inches respektive och intaget och avgas portar uppmätt respektive 2,50 inches med 1,75 inches och 2,00 inches med 1,74 inches. Alla fyra fat varianter av Cleveland 351 hade samma ventil och dimensioner port.
Big Mobbare

Ford utvecklade 351 Cleveland i 1969 som en högpresterande motorn. Motorn fick delar av 385 big block motor och Boss 302 racing motor. Det hade poly-vinkel förbränningsrum med snedställda ventiler. Ventilerna fick massor av utrymme för ventilation av en radikal kam. 1971 års "Boss 351" flyttade motorn en högre effekt med avancerad teknik. Den hade ett högt kompressionsförhållande på 11.7-till-1, solida lyftare och en aluminium insugningsrör och producerade 330 hästkrafter. The Society of American Engineering, den yrkesorganisation som ansvarar för fordons-statistiken, ändrat metod för bestämning hästkrafter 1972 och jämförelser blev svårt. Den "Boss 351" hade en speciell insugningsrör, en high-lift, långvarig kamaxel, speciella ventilfjädrar och dämpare, en 750-kubik-meter per minut förgasare, en dual-punkt distributören och bedömdes på 266 hästkrafter. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114182.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.