Hur man bygger en V8 Trike

Fyllning klyftan mellan bilar och motorcyklar, trehjulingar är en av de mest unika typer av transporter på vägarna i dag. Det finns två grundtyper: grodyngel och delta. Delta trikes är den mest traditionella arrangemang, utnyttjar två däck i ryggen med en motorcykel front. Old-school trikes utnyttjade en Volkswagen motor, växellåda och fjädring parad med en motorcykel front via en sektion av rörram järnväg. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg (sockets, Hylsnyckel, skruvmejslar, tänger) katalog skärande och bearbetande verktyg (elektriska sågar, plasmalampa, hammare, Dolly) katalog förnödenheter Svetsning och utrustning

Visa fler instruktioner
1

Skaffa en kör 1995-2002 Lincoln Continental. Du kan tänka på denna bil som ett slags trike-in-a-box, den använder en 4.6L modulär V8 stånd att enorma kraft till marken, en A4XN fyrväxlad automatisk överväxel transaxle konfigurerad så att axlarna exit bakom motorn och en strut suspension som lätt anpassar sig till bak-enheten används. GM fans bör överväga en Northstar-driven Cadillac från samma tid, som är nästan identisk i de flesta vägar till Continental.
2

bort bilens motor, växellåda och fjädring genom unbolting den främre hjälpramen och avlägsna dem som ett paket. Var noga med att inte skada ledningsnätet, dator, manöverlänkage, gasreglage koppling eller fjädringskomponenter, eftersom du kommer att återanvända de flesta av dem.
3

Bygg en ny lätt hjälpram av stålrör , som innehåller en ny uppsättning av stöttor fästen stödja stagen. Knyt de toppar av stöttorna tillsammans med en strut tower bar för styvhet. Du kan byta ut rack servostyrning med en tå-justering bar liknande de som finns på korvetter.
4

Bygg resten av din ram. Utforma den så att radiatorn sitter framför motorn och placera sitsen omkring sex inches före kylaren. Placera det främre fästet gaffel röret vid önskad vinkel. Utforma ram så att du kan placera bromshuvudcylindern församling i området mellan fötterna, batteriet bakom huvudcylindern och bränsletanken mellan knäna.
5

Installera bredaste framgaffel som du kan hitta, och använda en super-bred motorcykeldäck avsedd för den bakre delen av en sport-cykel. Anslut cylindern broms master till bromsok på framhjulet genom en broms utjämningsventil till perfekt broms bias. Anslut din fotbroms till mittmonterad huvudcylinder med en offset koppling. Tillverka ett gasreglage koppling och gaspedal på andra sidan.
6

Anslut din motor och transmission till datorn kabelnätet och tråd resten av trike s lampor, mätare och tändsystem. Ledningar kan vara ett komplicerat arbete, men i allmänhet kommer du vill installera det elektriska systemet i denna ordning: huvudsäkring blocket, motor, chassi belysning (bromsar, strålkastare och blinkers) och mätare. Om du är obekant med bil-ledningar, sedan överväga att köpa en pre-engineered, universal race kit bil ledningar komplett med färgkodade sladdar, kablage, paneler säkring, koppla redskap och instruktioner.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114084.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.