Interna Komponenter i en Turbo

En turbo ökar mängden av bränsle /luft-blandningen inuti förbränningskammaren för att öka storleken på detonationen när bränslet antänds. Det tar sin kraft från avgaserna som rusar ut ur förbränningskammaren. Energin i avgaserna är bortkastad utan turboladdning. Men turboladdare har vissa nackdelar och komplikationer. Grunderna

Avgaserna som strömmar ut ur förbränningskammaren träffar en fläkt inom turboladdaren spinning det upp till 150.000 rpm. Avgaser fläkten är direkt ansluten till en annan fläkt inom samma hölje som drar luft från utsidan av motorn och skjuter den in i förbränningskammaren vid 2-4 gånger trycket av icke-turbomotorer. Ett insprutningssystem sprutar in bränsle i luftflödet mer bränsle /luft-blandningen i varje tändningscykel betyder mer hästkrafter.
Huvudenhet

kompressorhuset ser ut som två feta munkar pressas samman, som kallas ett kompressorhus. Varje munk har en fläkt som kallas ett pumphjul. Den rymmer också lager för att hålla fansen vänder smidigt och ett oljesystem att ge smörjning för lagren. Det finns tätningar mellan de två halvorna av den enhet som håller avgaser och bränsle /luftblandningen från sammanblandning.
Införningsanordningen

Intaget enhet innehåller luftfiltret och ett rör som leder från luftfiltret i kompressorhuset, kompressorhuset med intag pumphjulet och röret går från kompressorhuset till motorn. Detta rör lagrar trycksatt bränsle /luftblandning strax utanför förbränningskammaren. Addera Exhaust Assembly

avgaser delen av turboladdaren innehåller röret går från avgasporten av cylindern till huvudenheten, avgas impeller och röret mellan huvudenheten och resten av avgassystemet. Avgassystemet enhet har en speciell tryckkammare. Avgaser fläkten inuti turboladdaren arbetar bäst när avgaserna strömmar in i den med en konstant hastighet. Tryckkammaren håller avgaserna och frigör dem i jämn takt in i kompressorhuset.
Waste Gate

När motorn går från hög till tomgång, det inte längre behöver så mycket av bränsle /luftblandningen som den gjorde. Tyvärr är fläktarna inuti turbon snurrar fortfarande och inte bromsa tillräckligt snabbt. Om trycket fick fortsätta byggnad, kan det skada den avgasdrivna turbokompressorn. Avfallet grinden öppnas för att lindra detta tryck.
Oil System

Lagren inuti huvudenheten som stöder båda fläktarna skall smörjas och kylas. Turboaggregatet har en speciell olja linje från motorn till lagren och tillbaka till motorn och en pump för att styra oljeflödet.
Datorchip

Hela Processen måste styras och samordnas genom ett datachip. Alla nya bilar kommer med en inbyggd dator som hanterar alla aktiviteter i bilen. Turboladdaren levereras antingen med en speciell datachip som ersätter chip aktiemarknaden dator eller ett medel för omprogrammering beståndet chip.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114038.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.