Hur man gör gummidäck

Den exakta tillverkningsprocess som används för att skapa gummidäck är varje tillverkare är väl bevarad hemlighet. Eftersom däcken används under förhållanden med hög hastighet och högt tryck, bör de inte göras av amatörer. Den moderna gummidäck har bara varit i bruk under ett sekel, trots den revolutionära vulkaniseringsprocessen, (där en uppvärmd gummi och svavel blandning skapade gummi som var resistent mot värme och kyla). Processen upptäcktes 1839 av Charles Goodyear, som decennier senare, hade ett däck företag namnges i hans heder. Saker du behöver
Syntetiskt gummi
Kimrök
Svavel
Zinkoxid
Stålbandstransportörer trådar belagda med mässing
spår och halobutyl
Steel vulsttråd
banburyblandare
Kalandrering maskin
Vulkanisering maskin
extruder
Show More Instruktioner
en

Skapa en gummiblandning med upp till tio olika ingredienser i en Banbury-blandare, beroende på Vad avslutar du vill ha för däcket. En genomsnittlig däcket är tillverkat av 27 procent syntetiskt gummi. Den återstående däcket blandning kan bestå av svavel, kolsvart och zinkoxid, till exempel. Kolsvart är ett fyllmedel som skapar svarta skid märket kvar på vägen när ett däck skriker och gör upp 28 procent av en genomsnittlig däcket vikt. Svavel hjälper härda gummit till en form resistent mot extrema temperaturer, och zinkoxid är ett pigment för att hjälpa färg däcket.
2

Blanda gummi och de tillsatta ingredienserna mekaniskt i Banbury Mixer tills blandningen blir homogen (enhetlig).
3

Form den homogena gummit till plattor med hjälp av en mekanisk extruder. Gummit kan användas för att belägga stål eller sladdar tyg, som kommer att göra upp en del av däcket genom att leda sladdar och gummi genom kalandrering maskin. Alternativt kan de gummi plattor användas som slitbana eller däcksida delar av däcket. En inre liner från mätare och halobutyl med gummi
4

Kalender. Slå in innerfodret med vulsttråd, stål kula förstärkande remsor och däcksidorna av gummi.
5

Roll kalendrerat ståltråd runt den inre delen och tillämpa tyg överlägg och stålband tråd. Fäst extruderade slitbanan med cement till ett skikt av ståltrådar, skär slitbanan längd på storlek och tillämpa cement på båda ändarna för att hålla ihop dem.
6

vulka däcket genom att sätta in det i en vulkaniseringsform , stämplat med däckets slitbanemönster. Använd uppblåsbar gummiblåsa, tryck med ånga eller hett vatten, inuti vulkning maskinen att trycka däcket mot lister.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114010.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.