Hur man läser ett VIN-nummer och vad det betyder

En Vehicle Identification Number (VIN) är full av nyttig information. Den unika sekvens av 17 siffror inte bara identifierar ett visst fordon, men också ger fördjupad information såsom bilens stil och där det byggdes. Alltså, om ett fordon är stulet kan identifieras eller det kan visa sig vara en röd flagga när ett VIN-nummer kod inte matchar bilen den är kopplad till. En VIN är också användbart för att reparera butiker att hitta rätt delar och försäkringsbolag vid fastställande av lämplig mängd försäkringsskydd. Instruktioner
1

Titta på första tecknet i VIN för att fastställa det land som fordonet har tillverkats i. Detta kan vara antingen en bokstav eller en siffra. USA är antingen 1 eller 4, är Kanada 2, och Mexiko är 3, medan Japan är J och Tyskland är W.
2

Titta på andra tecknet för att avgöra fordonets tillverkare. Detta igen kan vara antingen en bokstav eller en siffra, beroende på tillverkaren. Audi är A och Ford är F, men Chevrolet är 1 och Saturnus är 8.
3

Titta på det tredje tecknet att identifiera fordonstypen eller division för tillverkning. Dessa tre första kombinerade tecken brukar kallas WMI, eller World Tillverkare Identifier.
4

Titta på den fjärde till åttonde tecknet (kallat VDS, eller Vehicle Beskrivning avsnitt) för att definiera specifika egenskaper av fordonet. Dessa kan omfatta kaross, motor typ, serie eller annan information som är specifik för det. Denna sekvens, till exempel, kan skilja mellan en Ford F150 med en vanlig hytt och en Ford F150 med en SuperCrew hytt för att ta hänsyn till dessa skillnader i kaross.
5

Titta på nionde tecknet av VIN för dess "kontrollsiffra." Detta antal bestäms av tillverkaren med hjälp av en matematisk formel som utvecklats av Department of Transportation. Den nionde tecknet används för att validera riktigheten i de tidigare numren, och det är antingen 0 till 9 eller X för att beteckna 10.
6

Titta på tionde tecknet för årsmodell fordonet. Några år betecknas med en bokstav, till exempel Y för år 2000, och andra är ett enda nummer, t.ex. 8 för år 2008. Den elfte tecknet identifierar sedan monteringsfabrik för just fordon. Dessa ingår i den sista serien av 8 siffror, som kallas Vehicle Identification avsnitt, eller VIS.
7

Titta på de återstående sex nummer för det aktuella fordonet faktiska serienummer. Detta är vad som gör det unikt nummer från någon annan. Det har också identifierande information, till exempel om ett fordon var den första av sin modell av monteringsbandet, eller vad efterföljande nummer det råkade vara. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113965.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.