Typer av Drag-Racing Bilar

Det var inte långt efter uppfinningen av bilen innan folk började undra vars var snabbast. De första kända organiserade dra raser ägde rum i 1949, på Bonneville Salt Flats i Utah, där fordonen var tt av stoppuret. The National Hot Rod Association, som idag organiserar nationella dragracing mästerskap, körde sina första lopp i april 1953. Top Fuel dragsters

Enligt NHRA klassificeringarna, finns det två typer av högsta bränsle åkare: de dragsters och de roliga bilar. Båda typerna köras på nitrometan bränsle. De dragsters är tillverkade av kolfiber och är i allmänhet omkring 25 meter i längd och väger 2,250 pounds. Motorerna producerar cirka 7000 hästkrafter och kan täcka en fjärdedel mil på drygt 4 sekunder. De roliga bilar är konstruerade för att likna väg bilar, men i huvudsak har samma typ av motorer som de dragsters. På grund av sin konstruktion, roliga bilar köra något långsammare än de dragsters men kan ändå täcka fjärdedel mil på under 5 sekunder.
Top Alkohol Dragsters

två klasser av topp alkohol åkare liknar de fuel bilar, men kör på en kombination av metanol och nitrometan. Vid en blick, både dragsters och roliga bilar i denna kategori ser ut precis som sin Top Fuel motsvarigheter. De är dock något långsammare. Top alkohol dragsters kan täcka fjärdedel mil i ca 5 sekunder och de roliga bilarna täcka avståndet ungefär en halv sekund långsammare än så.
Stock Dragsters

Beståndet kategorin dragsters omfattar produktion bilar som har genomgått omfattande förändringar och bilar som har gjorts för att likna befintliga bilar. Pro Stock-dragsters är byggda från grunden för att likna befintliga produktionsanläggningar bilar. Begränsningar görs på vikt och motorns konstruktion av dessa bilar. Pro bestånd producerar generellt 1.300 hästkrafter och tider klocka på 6.6 sekunder under kvartalet milen. Lager och superbilar Stock modifieras serietillverkade bilar, ändringar måste följa NHRA reglerna. Super Lagren kan ha omfattande förbättringar, men måste hålla bilens ursprungliga blocket produktion motor. Grundläggande bestånd kan ha endast grundläggande tuning modifieringar av motorn och behålla de flesta av de ursprungliga produktion delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113960.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.