Hur man laddar en elektrisk Smart Car

Sedan 2009 har den elektriska versionen av SmartCar, kallas fortwo eldrift, rullas ut i små serier över flera utvalda städer i USA och Europa. Dock kommer det inte att vara tillgänglig för majoriteten av potentiella köpare fram till 2012, då cirka 10.000 kommer att produceras. För närvarande kommer en full laddning på din smart fortwo eldrift ta dig igenom 80 miles. Den mest aktuella smart fortwo EV använder ett 16,5 kWh litiumjonbatteri som består av 18.650 celler, som tillverkas av Tesla. I framtiden bör inkorporering av Evonic Li-Tech celler litium nickel ökar energitäthet, vilket möjliggör större driving range. Saker du behöver
alla hushåll tillgång utlopp
till laddstationen
Visa fler instruktioner
Alternativ för laddning av elektriska Smart Car
1

ansluter den till ett uttag hemma

smart fortwo eldrift kan laddas med vanliga hushåll uttag och en 16 amp säkring. Den elektriska smart fortwo batteri ledningssystem övervakar spänning, el och temperatur under laddningen och kontrollerar kapaciteten. Det också skyddar mot påfrestningar på batteriet.

Ett annat alternativ är att installera ett hem laddare som gör att du kan ladda batterierna på "Level 2" eller 220/240 volt och 40 ampere. Installationen kräver hårt ledningsdragning laddaren till kretsen av en certifierad elektriker, men det drastiskt minskar laddningstiden.
P Det återstår att se huruvida SmartCar kommer laget upp med hem laddstation leverantörer för att kompensera kostnaderna för dessa anläggningar , vilket kan springa så mycket som $ 2,500. Federala skattelättnader kan lindra en del av denna börda.
2

Charge det vid en laddningsstation

en laddningsstation, kommer du att ha flera alternativ för laddning av elfordon.

Stationer kommer att variera på protokoll och förfarande, men nivån standarder bör vara desamma. Nivå 1 är jämförbar med den avgift du skulle få hemma. Vid ca 120 volt och 15 ampere, är att ansluta allt du behöver för att göra din bil till Nivå 1 laddning enhet med egen nätsladd. Nivå 2 är också liknande den högre spänning du kan uppnå med hem laddare som har installerats av elektriker. För att använda den här nivån, ta stationens kontakten ur hölstret och koppla in den i din bil. Nivån på laddning kommer att indikeras på stationen enheten. Två bilar kan laddas på en gång vid en station.

Level 3, på en jättestor 440 volt, finns endast på kommersiella laddningsstationer. Vissa Nivå 3 "snabbladdare" kan uppnå 80 procents kapacitet på 15 minuter.
3

Charge enligt dina behov
p Det tar 3 1/2 timmar på nivå 2 att ladda din smart fortwo eldrift från 20 till 80 procent kapacitet. Bara några timmar är tillräckligt för att göra mest stadskörning. Åtta timmar krävs för att ladda det fullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113949.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.