Vad är en Spjällhus Sensor ?

I förbränningsmotorer , är en gas en ventil som används för att hantera den mängd luft som kommer in i motorn . Den spjällhus sensorn avser den sensor som används för att övervaka gasspjällsläge . Position

Ett spjällhus sensor, även hänvisad till som en gasspjällssensorns eller TPS , är en sensor placerad på strypspjället spindeln. Denna ställning gör spjällhuset sensorn direkt övervaka gasspjället fjäril , eller ventil som används för att reglera eller isolera luftflödet via ett skivformat låsmekanism .
Potentiometer
< p > strypningskroppen sensorn fungerar som en potentiometer , eller resister komponent som genererar spänning över dess klämmor som är proportionella mot den elektriska ström som passerar genom den. Detta möjliggör spjällhuset sensorn för att ge motstånd baserat på positionen för gasspjället .
Timing

bilens ECU , eller motorns styrenhet , använder spjällhuset sensorsignalen att avgöra tändningen och bränsleinsprutningen timing . Dessa tider förändras baserat på positionen för gasspjället och den ränta som positionsbyten .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113866.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.