Volvo Penta 18 Horsepower Specifikationer

Volvo Penta är ett dotterbolag till Svensk-ägda Volvo Group. År 1907 gjorde Penta sin första en-cylindrig, 3-hästars motor med kompressionständning och sedan fortsatte att tillverka motorer under firma AB Pentaverken. År 1935 blev Penta ett dotterbolag till Volvo. Idag producerar Volvo Penta små förbränningsmotorer för marint och industriellt bruk. Volvo Penta D1-20 är en 18-hästkrafter inombords marinmotor. Motorspecifikationer

Volvo Penta D1-20 är en .76 L, tre-cylindrig dieselmotor. Cylinderblocket och cylinderlocket av denna motor är båda tillverkade av högkvalitativt gjutjärn. Motorns kolvar är tillverkade av hög-kisel-aluminium, vilket gör dem extremt hållbara. Bränslesystemet av D1-20 är en kamdriven in-line insprutningspump. Motorns avgasgrenrör kyles med sötvatten, medan avgas armbågar kyles med havsvatten. Motorn går mellan 2.800 och 3.600 rpm. Borrningen cylindern har en diameter på 2,64 inches, medan slaget kolven har en längd av 2,83 inches. Motorns toppeffekt är 18 hästkrafter.
Kylning och Elektriska specifikationer

sötvatten kylsystem på D1-20 termostat kyls. Denna motor är utrustad med en rörformad värmeväxlare, som har en integrerad expansionskärl. Sötvatten kylsystem är förberedd för varma beslag Vattenutlopp. För kylsystemet med havsvatten, har denna motor en lättillgänglig vattenpump och löphjul. Elsystemet på D1-20 är 12 volt och är korrosionsskyddade. Generatorn är marina redo och har 14 volt och 115 ampere. En laddningsregulator också installeras för att kompensera för en oväntad spänningsfall. Motorn har också en elektronisk start-och-stopp-funktion.
Övriga specifikationer

D1-20 har tre transmissioner. Alla tre av de transmissioner är inrymda i en formgjuten aluminiumlegering och har en mekanisk multipel-lamellkopplingen skift. Den första sändningen alternativ har en backväxel med en 8-graders ned-vinkel utgång. Den andra har en backväxel med rak utgång, och den tredje har en backväxel och segeldrevets. Den torrvikt D1-20 med de första två transmissioner är £ 289. Med den tredje överföringen alternativet, är det torrvikt D1-20 317 £.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113849.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.