Toyota Matrix påminner

Toyota introducerade Matrix 2003. Den var utformad för att tilltala prismedvetna konsumenter som ville ha en sportig, bränslesnåla fordon med mångsidigheten hos en liten SUV. De fyra-dörrars halvkombi presenterade ursprungligen ett all-wheel-drive alternativet, men detta upphörde 2007. Andra årsmodeller presenterade kosmetiska variationer, men dessa har inte väsentligt skiljer sig från den ursprungliga modellen. Det har funnits flera återkallelser av Matrix över åren. Gaspedalen

gaspedalen problemen var en hög profil defekt i flera Toyota-modeller från 2008 till 2010. 2009 Matrix var bland dessa modeller. Gaspedalen kan fastna i en helt nedtryckt läge om den fastnade under vissa golvmattor. Detta problem kan orsaka hög hastighet kollisioner, eftersom föraren inte kunde bromsa eller stoppa fordonet om gaspedalen satt fast. Toyota utfärdat en återkallelse, och gaspedalerna på berörda fordon var omformas så att de inte skulle hålla.
Motor och Engine Cooling

Vissa motorer under 2005 genom 2008 Matrix-modeller utvecklade sprickor på vissa lödpunkter eller på kretskortet varistorer. Flera problem kan uppstå som ett resultat av dessa defekter. Motorns varningslampa skulle tändas och bo på, eller fordonets förskjutning kan bli hård eller instabil. Motorn startar inte, eller det kan stängas av när fordonet är i rörelse. Toyota postade återkallelsen varsel för detta problem i september 2010. Återförsäljare kommer att inspektera den elektroniska styrenheten för en drabbad Matrix och byt ut den vid behov.
Utomhusbelysning

någon kombination strålkastarkombinationer i 2003-2006 Toyota Matrix modellerna inte uppfyller federala normer fordonssäkerhet. Dessa lampor inte inkluderar bärnsten sidoreflektorer. Den dåliga belysningen som berodde på avsaknaden av dessa reflektorer ansågs en krasch fara. Den del tillverkare (Anzo USA) började anmälande ägare av detta problem under 2006, och de ersatte de defekta strålkastarkombinationer med nya församlingar som uppfyllde säkerhetsnormer.
Fönster och glas påminner

De elektriska fönsterhissarna på 2003 och 2004 Matrix kan lossna och komma fri från sina hus under tiden. Detta orsakade dörren glaset att separera från fönster regulator, vilket resulterar i ett fönster som inte skulle höja eller sänka ordentligt. Buller kan komma från de lösa delarna, och glaset kan splittras i vissa fall. Toyota började anmälande ägare återkallelsen under 2008, och återförsäljarna ersatte förar-och passagerardörren bultar glas med omgjorda bultar.
Label Recall

2006 till 2009 Matrix-modeller levererades och såldes med felaktiga etiketter. Etiketter på insidan av bilens dörr sylt, vilket anges rekommenderade däck-inflation, maximala lastkapaciteter och annan viktig information om fordonets hjul, inte uppfyller normerna i Federal Motor Vehicle Safety Standard No 110. Återförsäljare postas antingen korrigerade etiketter till kunderna, eller bett kunderna att ta sina fordon till återförsäljare för etiketten ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113770.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.