Ford Styling Övningar

En fin linje separerar "konceptbil" från "styling övning." I teorin är en konceptbil ett slags prototyp avsedd att mäta bilens genomförbarhet i termer av både mekanisk funktion och popularitet. En styling motion är mer av en skulptur avsedd att fånga allmänhetens fantasi och ge ingenjörerna en chans att experimentera med nya utseende och ledtrådar styling. I verkligheten, vissa förmodade "styling övningar" (särskilt Dodge Viper och Ford GT) sluta som produktionsmodeller, medan de flesta begrepp aldrig se fabriksgolvet. 1955 Ford Mystere

Mystere var ett perfekt exempel på amerikanska biltillverkaren mentalitet under de roliga och hoppfulla 50-talet. Alla Detroits tre stora experimenterade med turbin (jet) motorteknik, och alla hade tillverkat begrepp specialbyggda för att visa dem. Föreställ dig den ursprungliga Batmobile med en enda bubbla-top, Cadillac svans fenor och sidoprofilpartiet från en 1957 Chevrolet Bel Air och du har en ganska klar uppfattning om turbindrivna Mystere.
1958 Ford Nucleon
p Om du tror att en jet-driven bil är extrem, föreställer man drivas av sin egen miniatyr kärnreaktor. Eran av Fifty Foot Woman fört oss Fords Nucleon begrepp, som används förmodligen den mest cab-forward arkitektur någonsin byggts in i en bil, kupén och huva satt alldeles framför framhjulen. Den fiktiva kraftverk satt bakom passagerarutrymmet och mellan hjulen, gjorde som (lämpligt) den Nucleon ser ut som inget mindre än en mutant pickup.
1959 Ford Levacar Mach I

Ford var tydligen beredd att möta George Jetson halvvägs när tillverkaren infört denna lilla pärla. Den Levacar var en singel-person-pod med en sluten bubbla-top, och skulle förmodligen sväva med hjälp av tre kraftiga luftstrålar under chassit. Dess två små turbojetmotorer skulle teoretiskt driva Levacar till uppskattningsvis 500 mph, vid vilken punkt den lilla farkosten skulle förmodligen slut på bränsle.
1962 Ford Seattle-ite XXI

Ta en original Corvette Stingray och sträcka ut den med cirka nio meter, sedan installera en uppsättning tandem styra axlar i fronten för att stödja 10-fot långa huven. Med sina enorma quad-avgassystem tips, svans fenor, bubble-top och strömlinjeformade flanker i Seattle-ite var ett perfekt exempel på jet-styling så populär i eran.
1995 Ford GT90

En av de mest populära av alla Ford styling övningar, var GT90 en fantastisk och helt modern tolkning av företagets legendariska GT40 racerbil. Emot aero utvecklingen av 1990-talet, hjälpte GT90 till pionjär den mångfasetterade utseende används på många bilar idag. Med samma grundläggande proportioner som den ursprungliga GT40, var GT90 på många sätt en mer modern tolkning av den ursprungliga racer än produktion GT superbil som skulle följa 10 år senare. Även denna look aldrig fångats på hos Ford, det är verkligen tydligt i linje med varje Lamborghini produceras från 2001 till nutid.
2005 Ford SynUS

Det uttalas "synden -du-EHS, "inte" suck-nus. " Trots sin oavsiktligt nasala nomenklatur, var SynUS ingenting att nysa på. Liknar kärleksbarn av en Scion xB och Brinks bepansrad lastbil, var detta säkerhetsmedvetna minibuss skottsäker i design - bokstavligen. De SynUS används skottsäkra paneler och fönster, vapen-slitsade fönsteröppningar och tjocka linjer kropp att kommunicera idén om säkerheten i den stora staden. Bara stanna hemma skulle vara säkrare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113750.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.