Ford 9N specifikation

År 1939 introducerade Ford Motor Company i N-serien raden av traktorer. Den N-serien var resultatet av ett samarbete mellan Henry Ford och irländska ingenjör Harry Ferguson. 9Nen var den första traktorn som har både en trepunkts skumt och ett bakre kraftuttag. Dessa mönster användes för att driva de trepunkts eller bogserade redskap, men också för att förhindra att hela traktorn välter om plogen träffar något. Motor

Ford 9N kom utrustad med en 1961-cc rak fyra motor med en vanlig ventil tåg. Det har en updraft utrustat vanligt rör förgasare och en tre-borste, 6V generator. Motorn kyls med en vattenpump som cirkulerar vatten genom ett rör och fena radiator. Hela kylsystemet sattes under tryck och den har ett sex-bladig fläkt med en 16-tums bälte. 9Nen motor kan producera 20.29 hästkrafter och genererar 84 foot-pounds av vridmoment vid 1.500 rpm. Motorn har ett direkt-drive frontmonterad systemdistributör tändning med en spole och automatisk gnista förväg. Den är också utrustad med en 6V bil starter som har en säkerhetsbrytare integrerad i växelspaken. Hålet på denna motor mäter 81 mm, med en 95-mm slaglängd. Den kompressionsförhållande på denna motor är 6,0 till en.
Transmission och Styrning

Ford 9N är försedd med en tre-växlad glidande växel manuell växellåda. Denna överföring har tre växlar framåt och en bakåt. Kopplingen på 9N använder en enda 9-tums platta. Plattan har trycket ökat och minskat i takt med motorns varvtal. Styrsystemet använder ett koniskt drev med dubbla koniska sektorer, som styr båda framhjulen oberoende.
Kraftuttaget och Hydraulik

kraftuttaget axel på Ford 9N har en 1,125-tums spline, och roterades med en hastighet av 545 varv per minut när motorn gick på 1500 rpm. Hydraulsystemet på 9N använde en fyrcylindrig pump utrustad med både automatisk och manuell ventil kontroll. Styrspaken för hydraulik-systemet ligger till operatörens rätt. Ford 9N är 115 inches lång, 64 inches bred och 52 inches hög
Dimensioner

. Axelavståndet mäter 70 inches och traktorn rensar marken på 13 inches. Båda främre trappsteg mäter 48 inches bred, medan den bakre åtgärd 76 inches bred. Hela traktorn väger 3,375 pounds, även om skeppningsvikt dessa traktorer är 2,140 pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113748.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.