Traction Control vs ett par bra vinterdäck

hala vägar är en av farorna med vinterkörning. En bra uppsättning vinterdäck gång var gynnad av förare för att bekämpa de dåliga vägarna. Moderna bilar har datorstyrda system dragkraftssys som hjälper föraren att behålla kontrollen. Vinterdäck Fördelar

Ett par bra vinterdäck kan ge dragkraft på vägar med löst underlag. De däckmönstret skär genom den lösa, packad i snö, grus eller lera för att nå fastare underlaget. Vinterdäck används på bakhjulsdrivna fordon och kan bidra till att stabilisera hanteringen av bilen.
Traction Control Fördelar

Antispinn finns på de flesta nya bilar. Den antispinnsystem är färddator förändra vissa funktioner i bilen för att förhindra sladd och ger grepp på alla hala underlag. Tillämpningen av varierande mängder av bromstrycket när ett hjul börjar slira. Detta system gör det möjligt för föraren att behålla kontrollen på alla hala ytor, medan du använder allt-säsongen (en blandning av snö och konventionella) däck. Traction control kan reagera på ogynnsamma förhållanden snabbare än de flesta förare kunde.
Nackdelar med båda

Byggandet av snö slitbanan minimerar kontaktyta torr eller regnigt vägen. Därför vinterdäck kommer att ge dragkraft behövs på torra eller regniga vägar.

Antispinnsystem inte övervinna fysikens lagar. Den kan göra små korrigeringar, men det kommer inte att rätta vårdslös manövrar. Förare bör anpassa sina körvanor för att kompensera för de vägförhållanden. När antispinnsystemet ingriper, väglaget är redan hala.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113673.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.