Typer av familjens bilar

I Europa "familjebil" är en term för att beskriva normal storlek sedan bilar. I USA, kan termen tillämpas på alla fordon som passar för att bekvämt transportera familjer. En familj bil bör vara rymlig nog för att ge säker och bekväm transport runt staden, liksom för längre resor semester. Förutom passagerarkomfort, bör familjebilar ge service till passagerarna, bland annat alternativ som många mugghållare, säkerhetsfunktioner och enheter underhållning. Sedaner

En sedan är en personbil som ger tre separata fack: motorrummet passagerarutrymmet och bagageutrymmet. I kupén finns två rader av säten, med tillräckligt med utrymme i baksätet att bekvämt passa vuxna passagerare eller barnstolar. Sedans bör bekvämt säte fyra vuxna eller två vuxna och tre barn. Nyare sedans bör komma utrustade med säkerhetsbälten, fästen för varje passagerarsäte, en bilbarnstol säkerhet ankare är en viktig egenskap för familjebilar. Sedaner kommer i kompakt, medelstora och full-size karossutformningar. Full-size fordon ger mer utrymme i kupén hytten och fraktområden. Även sedaner kan ha antingen två dörrar eller fyra dörrar, fyrdörrars sedaner är mer praktiskt att använda som familjebilar. Enligt Kelley Blue Book, de topprankade sedaner för 2010 är att Honda Accord Crosstour, Ford Taurus och Ford Fusion Hybrid.
Stationsvagnar

stationsvagnar är en variation av sedans där taket utökas längre bak än standard sedan fordonet. Till skillnad från den sedan, stationsvagnar har två fack stil med en gemensam passagerar-och lastutrymme. I stället för en lastbil som nås av det yttre, är tillgång till lastutrymmet beviljas genom passagerarutrymmet eller genom en femte dörr på baksidan. Denna dörr kan öppnas åt sidan, har en dropdown baklucka eller öppna med ett lyft luckan. Medan de flesta stationsvagnar persontrafik sittplatser för fem och ett utökat fraktområden, vissa stationsvagnar har även en mindre, tredje stolsraden. Subaru Legacy är en av de mest populära stationsvagnar på vägarna i dag.
Crossover stadsjeepar

Crossover stadsjeepar kombinerar funktionerna i sport utility fordon, mini -vans och sedaner att skapa en familjebil med en lägre tyngdpunkt än stadsjeepar och en större passagerarutrymme. Stadsjeepar, minibussar och sedaner vardera har vissa negativa konnotationer i bilindustrin, men crossover syftar till att lösa varje problem. De vanligaste typerna av crossover-fordon är kompakta crossover, som har begränsad last-och passagerarutrymme. Full-size delningsfilter har plats för upp till nio passagerare bekvämt. Hatchback delningsfilter har en halvkombi design som gör deras exteriörer påminner om vagnar familj station. Familjer kan föredra en crossover SUV eftersom de är mer bränsleeffektiva än full storlek stadsjeepar, har mer lyhörda hantering, har en lägre tyngdpunkt och kortare fjädring och är i allmänhet billigare än större stadsjeepar och mini-vans. Populära crossover-modeller inkluderar Nissan Rogue, Toyota Matrix och GMC Terrain.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113637.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.