4.3 Vortec specifikation

General Motor erbjuder 4,3 Vortec motorn i de flesta av dess lineup som standard motor. Ordet "Vortec" avser en virvlande rörelse överförs på bränsle /luftblandningen inuti förbränningskammaren när kolven komprimerar det. GM tillämpar Vortec, både tekniken och ordet, till ett antal motorer som den producerar. Grunderna

GM gör motorblocket och topplocket i 4,3 L V-6 av gjutjärn. Motorn förskjuter 4299 kubikcentimeter och har en overhead ventil, tryckstången konfiguration. Den kompressionsförhållandet är 9.2 till 1. En sekventiell bränsleinsprutning systemet matar bränsle /luft-blandningen till cylindrarna, som har ett hål 101.6 centimeter och en slaglängd på 88,4 centimeter. Varje cylinder har två ventiler. Motorn använder hydrauliska lyftare och en kedjedriven cam.
Historia

Ordet Vortec dök upp i GM beskrivningen av dess motorer 1988. Den 4,3 L V-6 är i huvudsak 5,7 L V-8 med två borttagna cylindrar. Vissa designdetaljer går tillbaka till 1955 då GM skapade sin första små block V-8. Den 4,3 motorn har fått förbättringar i bränsleinsprutning och en balansaxel för att tämja vibrationer. Den mest kraftfulla 4.3 Vortec dök upp i 1991 i den begränsade produktionen GMC Syclone, producerar 280 hästkrafter och 350 foot-pounds av vridmoment genom att lägga turboladdning och en inter-kylare.
Applications

GM använder 4,3 motorn i de flesta bilar, lastbilar och skåpbilar som den producerar. Motorn används i Chevy Astro och GMC Safari van, GMC Syclone och Typhoon lastbilar, Chevy Blazer och GMC Jimmy, Chevrolet Express och GMC Savana, Oldsmobile Bravada, Chevrolet Silverado och GMC Sierra, GMC Envoy och Chevrolet C /K Det var vid ett tillfälle, ett alternativ på Isuzu Hombre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113587.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.