Scion IQ specifikation

Scion iQ är en ultrakompakt japansk bil vars tillgänglighet i USA beräknas till början av 2011. Scion är en underavdelning av japanska auto-jätten Toyota. Betydligt mer petite än dess rätvinklig föregångare, Scion xB är iQ riktar sig till samma marknad som ännu-mindre Smart Fortwo. Dämpa säkerhetsproblem relaterade till sin storlek, kommer iQ med en rad säkerhetsfunktioner som inkluderar stabilitet och antispinnsystem samt en bakruta luftridå. Små paket

Scion iQ är inställd på att vara en av de minsta bilarna som säljs i USA. Den mäter bara 120,1 inches lång, 66,1 inches bred och 59,1 inches hög, med en hjulbas på 78,7 inches. Dess tjänstevikt är lite över ett ton. IQ är nästan fyra meter kortare än Scion xB. Även 14 inches längre än två passagerare Smart, iQ rymmer upp till fem personer. Dess maximala lastkapacitet är 26 kubikfot.
Motor och bränsle

en Peppy 1,3-liters, fyrcylindrig motor driver Scion iQ, genererar upp till 90 hästkrafter . Motorn överför kraft till framhjulen via en kontinuerligt variabel automatisk transmission. Dess tank rymmer 11,1 liter bränsle. Exakta verkningsgrader var ännu inte ute som i slutet av 2010, men enligt en Edmunds.com översyn, beräknar Toyota att iQ: s körsträcka per gallon kommer att vara i "den höga 30-talet."
Andra funktioner

Scion iQ levereras med en sex-högtalare audio högtalare utrustad med USB-och Aux-ingångar samt ratt kontroller. Säkerhetsfunktioner inkluderar stabilitet och antispinn, låsningsfria bromsar med broms assist, 10 krockkuddar och en industri-första bakruta luftridå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113471.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.