Hur figur Bore-till-Stroke förhållande

I en kolvmotor, beskriver "hål-i-stroke ratio" förhållandet mellan cylinderloppet och kolven stroke. Bore-till-slag förhållande hjälper ofta i motorns konstruktion, som ger inblick i förbränningsmotorer hastigheten för en bensin-eller dieselmotor. För en teknisk titt på din motor fungerar, kan du beräkna förhållandet med några enkla mätningar. Saker du behöver
Pencil
Papper Måttband
Visa fler instruktioner
1

Mät diametern på cylinderloppet. Hitta mätningen genom att mäta rakt över det ihåliga inre av borrningen. Skriv det nummer som fastställts för senare användning.
2

Mät längden mellan huvudlagret och stången lagret av motorn. Den huvudlager är lagret på vilken motorns vevaxel roterar. Den vevstakslager är den ledade fogen på vilken kolven roterar. Alla kolvmotorer har minst ett huvud och vevstakslager. Skriv ner detta antal för senare användning.
3

Multiplicera längden mellan huvudlagret och stången lagret med två. Till exempel, om din längd var 1,5 inches, skulle du utföra följande ekvation: 1,5 x 2 = 3. Detta är kolvens slaglängd.
4

Dividera diametern av cylinder-diameter av kolvens slaglängd. Till exempel, om dina cylinderlopp var 4 inches och kolvens slaglängd var 3 inches, skulle du utföra följande ekvation: 4/3 = 1,33. Detta är hålet till stroke ratio på din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113454.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.