M151 Motorns vridmoment specifikation

Den M151 eller M151 byracka, var den mest använda fordon av den amerikanska armén. Som ett mycket mångsidigt fordon med fyrhjulsdrift, var M151 tillverkas i 23 år och tjänstgjorde i Vietnamkriget. Den M151 motor var en relativt liten fyrcylindrig enhet använder ganska grundläggande teknik. Medan moment och effekt var klent, speciellt med dagens mått mätt, var det tillräckligt att flytta lätta fordon genom svår terräng. Historia

M151 BYRACKA, eller militär enhet taktiska lastbil, ritades av Ford Motor Company som en ersättning för andra världskriget era M38A1. Primära designmål var högre hållbarhet och smidighet jämfört med sin föregångare. Två betydande förbättringar jämfört med den tidigare generationen fordonet var monocoque chassi och oberoende fjädring. Dessa förändringar tillät M151 att klara av ytoregelbundenheter mer effektivt och minskat incident av mekaniska fel. Den första enheten tillverkades 1959 och över 100.000 av fordonen tillverkades fram till M151 ersattes av Humvee 1982.


Motor Specifikationer M151 motor förblev oförändrade under hela sin långa livslängd. Fordonet använde en 4-cylindrig radmotor med en förskjutning av 141,5 cubic inches eller 2.320 cc. Toppvridmoment uppgick till 128 pund-fötter, som uppnås vid en relativt låg 1800 RPM. Maximal effekt var bara 65 hästkrafter vid 4000 rpm. Motorns relativt låga rev gränser berodde till sin gamla teknik samt hållbarhetskrav. Den kompressionsförhållandet var 7,5:1. Uppnå 128 £ fötter vridmoment med denna relativt låga kompressionsförhållandet var en viktig prestation för tiden. Motorn vägde bara 328 pounds, medan kombinationen av motor, växellåda, fördelningslåda och resten av tillbehören drivlinan vägde 528 £. Överföringen fallet är i stånd att frigöra framhjulen, vilket gör att föraren kan välja mellan två hjul och fyrhjulsdrift för bättre kontroll.
Downsides

M151, trots att en mycket mångsidig och kapabel bil, var inte utan allvarliga nackdelar. Ett stort problem var omsättningsrisken grund av den relativt höga tyngdpunkten och smala spår. I själva verket, klassificerar National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) i M151 som en fara för säkerheten för allmänheten och placerar vissa begränsningar avseende civil användning på allmänna vägar.

Dessutom har M151 en tendens att vibrera och skaka kraftigt. En Hälsofarlighetsbedömningen av det amerikanska försvaret citerar njur-och ryggskador som en potentiell risk i samband med längre resor i dessa fordon. Dessa farhågor har tagits upp i Humvee.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113252.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.