Tips om Breaking Pärlor på lantbruksdäck

Många jordbruksfordon har tunga ramar och mycket stora däck, vilket gör urtagningen av fordonets däck en skrämmande uppgift. Borttagning av däcket från fälgen kallas "bryta bead" av däcket. Medan en gård fordonets lagt storlek gör för en extra utmaning, kan du göra pärlan-breaking processen enklare, snabbare och säkrare om man vidta lämpliga åtgärder. Stabilisera bilen


Du är mer sannolikt att stöta på svårigheter och skada försöker bryta pärla på ett stort fordon som inte är korrekt nivå och stöds. Flytta fordonet till plan mark för att minska risken för rullning och för att göra det lättare att lyfta fordonsramen. Marken måste vara fast så att fordonet inte kommer att glida eller halka samtidigt på en domkraft. Betong är perfekt. Placera block framför och bakom varje däck för att förhindra rörelser. Höj bilen med en domkraft som är konstruerad för att hantera den tunga vikten.
Tömma däcket


Medan du kanske kan tvinga däcket från fälgen när det fortfarande uppblåst, ta bort ett uppumpat däck kräver mer ansträngning och är mer benägna att skada fälgen, däcket eller båda. Om däcket har en yttre ventilskaft, rotera däcket så den är placerad på toppen och avlägsna ventilkärnan att släppa ut luften. Detta kommer att ge dig mycket mer slack i däcket så att du kan kila något mellan däcket och fälgen för att bryta den pärla med mindre ansträngning.
Använd en Bead Breaker

En pärla brytare är speciellt utformad för att ta bort ett däck från en fälg. Enheten fungerar på liknande sätt som ett skruvstäd, med en kil är införd i utrymmet mellan däcket och fälgen. När vulsten brytaren är i läge, rotera eller vev enheten och det kommer att börja expandera, ökar gapet mellan däcket och fälgen i processen. När avståndet är stort nog, kan du bända av däcket från metallen. Din pärla brytare måste vara särskilt utformade för att hantera den typ av bredare, tyngre däck på lantbruksmaskiner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113251.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.