Delar av en två-takts motor

tvåtaktsmotorer som regel är bränsle inte effektiv, ren förbränning eller tysta. Vilka de är, emellertid, är död enkel, billig att tillverka och otroligt kraftfull för sin vikt och storlek. En encylindrig tvåtaktsmotor har endast tre rörliga delar bortsett från förgasaren och tändningen: vevaxeln vevstake och kolv. Deras unika förbränning metoder och system induktion innebär att dessa motorer kan returnera alla hästkrafter av tyngre tvåtaktare på mindre än halva vikten. Motorblock

motorblocket är grunden för motorn, och hus alla rörliga delar. Mest två-taktare använder en tredelad motorblocket består av en fast övre "kanna" som håller cylindern och intag /avgas portar, och en bokstav som delar sig i två längsgående längs kolvens mittlinje.


Piston

en tvåtakts s kolv är liknande de som finns i fyrtaktare, men är lite längre än den fyrtaktare är. Hål och kanaler i den sida (som kallas spolportarna) tillåta luft och bränsle i vevhuset för att gå runt kolven och in i matchande spolportarna i motorblocket. När kolven färdas upp och ner sina sidor kommer antingen blockera överföringen hamnar i block väggar, eller dess spolportarna kommer att radas upp med dem i blocket för att låta blandningen att gå igenom.

Vevaxel

Många små tvåtaktare använder en ihålig vevaxel som fungerar som ett rör för att överföra luft /bränsleblandning in i vevhuset. Eftersom vevaxeln snurrar, kommer hålen i dess sidor radas upp med insugningsröret (bifogas till förgasaren på den andra änden) så att luft /bränsle att passera och gå in i cylindern via kolven /blocket 's spolportarna.

Vevstake

vevstaken i en tvåtakt är till största delen identisk med vevstakarna finns i någon annan motor. Förbindningsstången är i huvudsak en platt stång med en öppen cirkel på vardera änden, och tjänar till att förbinda vevaxeln till kolven. På kolvsidan, passerar en "kolvbult" genom ett hål i kolven, genom hålet i den förbindande stången och låser in i ett hål i den andra sidan av kolven för att binda samman enheten.

Anslutningsdetaljer

Två-takts motorer använder en av flera typer av förgasare, allt från jet-och-float stil som används på bilar med mycket enkla reed-typ som används på gräsmattan utrustning och R /C motorer. Den carb syfte är att blanda luft, bränsle och ibland olja (i fallet med membran-typ förgasare) i rätt förhållande till foder din motor. Tvåtaktsmotorer använder också en kombination generator /distributör enhet för att ge ström till tändstiftet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113232.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.