Hur att avkoda VIN på en 1997 Saturn

Varje Saturn fordon har ett chassinumret, eller VIN, som inte bara ger en unik identifiering för registrering och spårning, utan också ger en inblick i bilens huvudfunktioner. Saturn vins följer de standarder som utvecklats av International Organization of Standardization (ISO) och är förenliga med den kodning som används av General Motors. Den VIN kan hittas på fordonets registrering eller genom att titta genom vindrutan på förarsidan av bilen. Det bör vara totalt 17 tecken lång. Instruktioner
1

Leta reda på de tre första bokstäverna i VIN, som representerar Identification World Tillverkare (WMI). De två första tecknen i alla Saturn fordon bör vara antingen en 18 eller 48, som båda är tecken på en Saturn tillverkad i USA. Det tredje tecknet av WMI identifierar fordonstypen eller division för tillverkning.
2

Se nästa fem siffror, som kallas Vehicle Beskrivning avsnitt. Plattformen och serien beskrivs av de fjärde och femte tecknet. Till exempel, om bokstäverna är "AF" till "AZ", då är det en Saturn ION, om bokstäverna är "JT" eller "JU," då är det en Saturn L200. Den sjätte siffran är kroppen typ, med nummer ett är en två-dörrars coupé och nummer fem är en fyra-dörrars sedan, till exempel. Den sjunde siffran representerar den typ av fasthållningsanordning, och den åttonde siffran står för motortypen.
3

Ignorera nionde siffran i VIN. Detta är kontrollsiffran används av Department of Transportation att validera riktigheten i VIN.
4

Identifiera den tionde siffran i VIN, vilket representerar årsmodell. Bokstaven "X" är för 1999 Saturn bilar, "Y" för år 2000, och så vidare. De tionde siffran byter till nummer som börjar med "1" för 2001 modeller, återvänder sedan till bokstaven "A" för 2010 års modell.
5

Hitta den elfte siffran i VIN, vilket representerar monteringsfabrik där Saturnus fordonet tillverkades. De flesta Saturn fordon tillverkades i Spring Hill, Tennessee, som representeras av bokstaven "Z"
6

Identifiera tecken 12 through17. Dessa representerar ett serienummer, som tilldelar en unik identifierare för varje fordon som tillverkas av Saturnus.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113165.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.